Karolina Pliskova a comentat victoria cu Simona Halep, scor 6-0, 2-6, 6-4, de la Turneul Campioanelor, fiind de părere că serviciul româncei nu a fost eficient. Cehoaica a vorbit și despre ultimul punct al meciului, când mingea a lovit fileul şi a căzut în terenul Simonei: "A fost ca un cadou de la cineva. Mi-a părut rău pentru ea, deoarece meciul era atât de strâns".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred că am jucat extraordinar în primul set, ca şi cum ea ar fi jucat aşa cum voiam eu, să am mingile la îndemână. Serviciul ei nu a fost eficient şi i-am atacat serviciul al doilea. Nici nu am greşit prea mult, e adevărat. Cred că ea a făcut o treabă bună în setul secund. A schimbat un pic ritmul, a jucat mai inteligent, a aşteptat greşelile. Bineînţeles că este greu să joci două seturi aşa (n.r. - ca primul), mai ales pe această suprafaţă, pe care trebuie să joci cu adevărat fiecare punct.

Cred că am făcut un meci bun, una peste alta. Cred că ultimul punct (n.r. - mingea a atins fileul) a fost o recompensă. Game-ul era aproape pierdut, era 0-30, dar am dat vreo două lovituri. Cred că punctul a fost ca un cadou de la cineva. Bineînţeles, a fost o mare uşurare acest punct deoarece am simţit că mingea o să se oprească în fileu. A fost un fel de bucurie, bineînţeles. Mi-a părut rău pentru ea, deoarece meciul era atât de strâns. Un astfel de punct la minge de meci nu este cel mai bun", a declarat Pliskova, potrivit News.ro.

Simona Halep, locul 5 WTA, a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-0, 2-6, 6-4, de jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA, în ultima etapă a Grupei Violet.

După ultimul turneu al anului, Halep rămâne cu o victorie în trei meciuri, cu locul 3 în grupă, cu un premiu de 690.000 de dolari şi cu 500 de puncte WTA.

Grupa Violet, rezultate complete:

Elina Svitolina - Karolina Pliskova 7-6(12), 6-4

Simona Halep - Bianca Andreescu 3-6, 7-6(6), 6-3

Simona Halep - Elina Svitolina 5-7, 3-6

Bianca Andreescu vs Karolina Pliskova 3-6, abandon

Elina Svitolina - Sofia Kenin 7-5, 7-6(10)

Karolina Pliskova - Simona Halep 6-0, 2-6, 6-4

Clasament final:

*victorii/înfrângeri - seturi câștigate/pierdute

1 Elina Svitolina 3-0/ 6-0 - calificată

2 Karolina Pliskova 2-1/ 3-3 - calificată

3 Simona Halep 1-2/ 3-5

4 Bianca Andreescu 0-2/ 1-3

5 Sofia Kenin 0-1/ 0-2

Semifinale:

* se vor disputa sâmbătă

Elina Svitolina - Belinda Bencic (de la 12:30)

Ashleigh Barty - Karolina Pliskova (nu înainte de ora 14:00)