​Lucrurile s-au simplificat într-atât în Grupa Violet încât victoria (nu contează în câte seturi sau la ce scor) aduce calificarea în semifinale. Așa cum spunea și Simona: are deja patru ani fără să iasă din grupe, poate se va întâmpla de această dată. Un succes cu Karolina Pliskova îi aduce Simonei Halep îndeplinirea obiectivului. Halep vs Pliskova va începe undeva în jurul orei 14:00, urmând să fie în direct pe Digisport 2 și LiveText pe HotNews.ro.

Simona HalepFoto: wta/ twitter

După disputarea meciurilor cu numărul doi din grupă (abandonul Biancăi Andreescu), lucrurile au devenit clare. Cine învinge dintre Simona și Karolina merge în semifinale. Cel puțin pe hârtie nu avem discuții înterminabile despre cine și cum și la ce diferență trebuie să câștige.

Se cunosc foarte bine

Dar acum să revenim la meciul în sine. Așa cum a spus si Pliskova într-o conferință de presă, cele două se cunosc atât de bine, încât e greu să se mai surprindă cu ceva.

Karolina are două arme letale: serviciul și forehand-ul puternic care poate trimite uneori mingea cu o viteză de circuitul ATP. Dacă are inițiativa și se joacă după coordonatele ei, cehoaica te poate trimite la colțul clasei fără probleme.

Deplasarea constantă o lasă fără arme

Dacă este însă plimbată dintr-o parte în alta și obligată să lovească din deplasare, lucrurile se schimbă. Karolina nu este nici pe departe la cei 1.86 metri cea mai bună din circuit la capitolul deplasare stânga-dreapta sau pe înainte.

Simona știe, desigur, acest lucru, dar acum contează cât de bine va reuși să facă schimbările de direcție și cât de ușor va putea să treacă peste prima minge venită cu putere din terenul advers (nu este deloc ușor să poți să schimbi din încheietură direcția unei mingi care vine cu atâta forță).

Atunci când este ținută într-o continuă deplasare, Karolina își pierde din forță și din precizie. Halep a reușit de șapte ori acest lucru, dovadă stând victoriile directe. În alte trei cazuri însă, Karolina și-a putut duce la bun sfârșit planul (utima dată la Miami, în acest an, atunci când victoria a fost una confortabilă).

Cu toate că a făcut progrese considerabile (mai ales de când este pregătită de Conchita Martinez), Karolina rămâne deficitară atunci când este plimbată constant pe teren. În plus, mingile înalte cu mult topspin o pot obliga să lovească din poziții nu tocmai confortabile.

De asemenea, ținând cont de cei 186 de centimentri pe care îi are, Pliskova este incomodată și de mingile moi și joase, fiind destul de greu de la această înălțime să găsească punctul ideal de lovire.

Redutabilă la retur

Un alt punct forte al cehoaicei este returul: Karolina nu se sfiește să trimită violent atunci când serviciul este unul ofertant. Reușește să facă acest lucru nu doar pe al doilea serviciu (care știm că la Simona este multe ori moale și atacabil), ci chiar și pe primul (are o capacitate foarte bună de a citi serviciul advers).

Miza celor două va fi aceea să încerce să ducă meciul spre coordonatele preferate: Simona își dorește schimburi prelungite în care să varieze la nivel de forță și de direcție de lovire, în timp ce Pliskova vrea cu siguranță raliuri scurte în care să-și pună în evidență forehand-ul plat și greu de returnat.

S-au disputat în Grupa Violet:

Elina Svitolina - Karolina Pliskova 7-6(12), 6-4

Simona Halep - Bianca Andreescu 3-6, 7-6(6), 6-3

Simona Halep - Elina Svitolina 5-7, 3-6

Bianca Andreescu vs Karolina Pliskova 3-6, abandon

Clasament Grupa Violet:

* victorii/ înfrângeri - seturi - game-uri

1 Elina Svitolina 2-0/ 4-0/ 26-18 - calificată

2 Karolina Pliskova 1-1/ 2-2/ 10-13

3 Simona Halep 1-1/ 2-3/ 24-28

4 Bianca Andreescu 0-2/ 1-4/ 15-16.

* Ținând cont de faptul că Bianca Andreescu are mari probleme de sănătate, ea a fost înlocuită de Sofia Kenin, a doua rezervă a turneului de la Shenzhen.

Cum arată ultimele meciuri de vineri:

Sofia Kenin - Elina Svitolina (de la ora 12:30)

Simona Halep - Karolina Pliskova (nu înainte de ora 14:00)

Simona Halep și Karolina Pliskova s-au întâlnit de 10 ori de-a lungul timpului, scorul fiind 7-3 în favoarea sportivei noastre.

În 2019, Simona și Karolina s-au duelat de două ori: 1-1. Victorie Halep la FedCup, meci disputat la Ostrava (6-4, 5-7, 6-4) și succes al cehoaicei la Miami (7-5, 6-1).

S-ar putea să te intereseze și: