​Antrenorul formaţiei Viitorul, Gheorghe Hagi, a urmărit-o pe Simona Halep în primul meci de la Turneul Campioanelor, cu Bianca Andreescu, și a avut numai cuvinte de laudă despre campioana de la Wimbledon. Hagi consideră că Halep este matură, are experienţă şi este puternică din toate punctele de vedere, fiind o sportivă de nivel mondial.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hagi a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, dacă Simona Halep se poate califica în semifinalele Turneului Campionilor, spunând că a văzut doar primul meci al jucătoarei noastre de la turneul de la Shenzhen, victoria în faţa Biancăi Andreescu.

“Am văzut-o foarte bine în primul meci, nu am văzut meciul doi, dacă nu m-am uitat nu a făcut bine. Am văzut-o în primul meci a arătat foarte bine, e puternică, are experienţă, când vorbim de Simona, vorbim de a deveni cea mai bună, adică să câştige. Depinde de ea, depinde de momentul ei, ea deja e un sportiv cunoscut, puternic, la nivelul cel mai înalt, mondial. Aşa că nu mai suntem să vorbim de Simona la început, acum ea e consacrată, experimentată, a devenit şi mai în vârstă puţin faţă de celelalte, are de toate acum. Ea are grijă de ea, ea ştie ce îi trebuie, e matură, e puternică, aşa o văd eu, e puternică din toate punctele de vedere. Tot ce face ea îmi arată un sportiv foarte puternic”, a afirmat Hagi, potrivit News.ro.

Simona Halep va juca vineri, nu mai devreme de ora 14:00, meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor. Românca o va întâlni pe Karolina Pliskova. Confruntarea va fi transmisă în direct pe HotNews.ro.

Cum arată ultimele meciuri de vineri:

Sofia Kenin - Elina Svitolina

Simona Halep - Karolina Pliskova.

Simona Halep și Karolina Pliskova s-au întâlnit de 10 ori de-a lungul timpului, scorul fiind 7-3 în favoarea sportivei noastre.

În 2019, Simona și Karolina s-au duelat de două ori: 1-1. Victorie Halep la FedCup, meci disputat la Ostrava (6-4, 5-7, 6-4) și succes al cehoaicei la Miami (7-5, 6-1).