​S-au întâlnit deja de 10 ori, iar ultimul succes i-a aparținut cehoaicei. Simona Halep și Karolina Pliskova se vor duela vineri cu o țintă precisă: calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor. "Nu cred că va apărea ceva nou, ne știm bine. Nu am văzut finala de la Wimbledon", a precizat Karolina înainte de duelul cu Simona. Halep vs Pliskova va avea loc vineri, nu înainte de ora 14:00, urmând să fie LiveText pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cine va avea nervii mai tari va câștiga

"Va fi un meci pe care îl va câştiga cine are nervii mai tari! Asta pentru că amândouă ştim că cine pierde, pleacă acasă. Dar suntem obişnuite cu acest lucru. Va fi un meci dificil pentru mine, ea va încerca schimburi cât mai lungi, seamănă la stil cu Elina Svitolina şi chiar dacă am pierdut în faţa ei nu am făcut un meci rău. Svitolina a bătut-o şi pe Simona, aşa că va fi un meci echilibrat" - Karolina Pliskova.

Nu s-au întâlnit pe iarbă

"Am jucat contra ei pe toate suprafeţele, poate mai puţin pe iarbă. Nu cred că va apărea ceva nou, ne ştim bine, ea are jocul ei, eu am stilul meu. Nu va conta suprafaţa de joc, dar pentru că este mai lentă, vom juca mai mult, cu schimburi mai lungi. Am văzut meciurile ei, cum construieşte punctele, am învins-o ultima oară la Miami, am încredere în mine" - Karolina Pliskova.

Karolina nu a văzut finala de la Wimbledon

"Nu am văzut finala de la Wimbledon. Nu am avut nicio reacţie după ce a câştigat acolo. Îmi place de ea, dar mi-e indiferent dacă câştigă sau pierde, nu e treaba mea,", a conchis Karolina Pliskova, conform Digisport.

Ce știm după meciurile de miercuri:

  • Elina Svitolina a câștigat Grupa Violet de la Turneul Campioanelor.
  • Bianca Andreescu este eliminată de la competiția de la Shenzhen.
  • Duelul care va stabili a doua calificată în semifinale va fi cel dintre Karolina Pliskova și Simona Halep. Învingătoarea va merge în penultimul act de la Shenzhen.

S-au disputat în Grupa Violet:

Elina Svitolina - Karolina Pliskova 7-6(12), 6-4

Simona Halep - Bianca Andreescu 3-6, 7-6(6), 6-3

Simona Halep - Elina Svitolina 5-7, 3-6

Bianca Andreescu vs Karolina Pliskova 3-6, abandon

Clasament Grupa Violet:

* victorii/ înfrângeri - seturi - game-uri

1 Elina Svitolina 2-0/ 4-0/ 26-18 - calificată

2 Karolina Pliskova 1-1/ 2-2/ 10-13

3 Simona Halep 1-1/ 2-3/ 24-28

4 Bianca Andreescu 0-2/ 1-4/ 15-16.

* Ținând cont de faptul că Bianca Andreescu are mari probleme de sănătate și că oricum este deja eliminată după acest abandon de la Turneul Campioanelor, este de așteptat ca pe teren să apară vineri Sofia Kenin, a doua rezervă a turneului de la Shenzhen.

Cum arată ultimele meciuri de vineri:

Bianca Andreescu/ Sofia Kenin - Elina Svitolina

Simona Halep - Karolina Pliskova.

Simona Halep și Karolina Pliskova s-au întâlnit de 10 ori de-a lungul timpului, scorul fiind 7-3 în favoarea sportivei noastre.

În 2019, Simona și Karolina s-au duelat de două ori: 1-1. Victorie Halep la FedCup, meci disputat la Ostrava (6-4, 5-7, 6-4) și succes al cehoaicei la Miami (7-5, 6-1).