Mai mari sau mai mici, dar toate jucătoarele din Grupa Roșie au o șansă să prindă semifinalele Turneului Campioanelor. Meciurile zilei vor fi Barty vs Kvitova (de la 12:30) și Bertens vs Bencic (nu înainte de ora 14:00).

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciurile zilei:

Ashleigh Barty vs Petra Kvitova (de la ora 12:30)

Kiki Bertens vs Belinda Bencic (nu înainte de ora 14:00)

*Disputele vor fi în direct la Digisport 2.

Barty vs Kvitova

Petra conduce în meciurile directe (4-2), dar trebuie neapărat menționat faptul că în 2019 Ash a câștigat ultimele două meciuri disputate (Miami și recent la Beijing). Au fost două victorii în trei seturi, obținute greu de australiancă.

Kvitova este genul de jucătoare greu de învins dacă este ok din punct de vedere mental. Are în forehand o armă foarte importantă, cu atât mai mult cu cât desenează unghiuri incomode, specifice jucătorilor de mâna stângă. Jocul Petrei a arătat însă multe lacune la Turneul Campioanelor, căderi inexplicabile pentru o sportivă de valoarea ei.

De cealaltă parte, liderul mondial a avut o pasă neagră contra lui Bertens, deși conducea cu 1-0 la seturi și avea break în cel de-al doilea. După o serie de opt game-uri consecutive pierdute, Ash nu a mai putut reveni, iar victoria a fost a lui Bertens.

Se anunță un meci interesant, cel puțin pe hârtie. Kvitova va încerca cu siguranță să-și impună jocul ofensiv, în timp ce Barty se va apăra cu grijă la adăpostul unui slice formidabil și va aștepta ocazia potrivită pentru a trece la atac.

Bertens vs Bencic

Venită din postura de rezervă, Kiki a arătat tenis de calitate și tărie mentală contra lui Barty. A revenit dintr-o situație dificilă și a reușit să închidă partida înainte de lucrurile să se complice cu adevărat. Are șanse mari să meargă în semifinale, totul fiind practic la mâna ei.

Olandeza conduce cu 3-0 în meciurile directe, Belinda nereușind până acum să găsească cheia jocului batavei. În funcție de rezultatele din grupă, Bencic poate chiar și câștiga grupa, însă în primul rând trebuie să treacă de puternica sa adversară.

Cum arată în acest moment clasamentul Grupei Roșii:

* Victorii/ înfrângeri - Seturi câștigate/ pierdute

1 Kiki Bertens 1-0/ 2-1

2 Ashleigh Barty 1-1/ 3-3

3 Belinda Bencic 1-1/ 3-3

4 Petra Kvitova 0-2/ 2-4

5 Naomi Osaka 1-0/ 2-1

Calculele simplificate ale calificării în tabelul de mai jos:

Criterii de departajare la Turneul Campioanelor

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.