Prima ediție a ATP Cup, noua competiţie pe echipe care va debuta în ianuarie 2020, nu se va bucura de prezența lui Roger Federer. Deși confirmase participarea, elvețianul a revenit asupra deciziei și a anunțat că nu va mai lua parte la noul eveniment, preferând să petreacă mai mult timp cu familia. Astfel, Elveția a fost retrasă din competiție.

Roger FedererFoto: Tennis365

"Cu mare regret mă retrag de la prima ediție a ATP Cup. Când am confirmat participarea luna trecută, a fost o decizie cu adevărat dificilă, deoarece însemna mai puțin timp acasă cu familia și un debut intens de sezon.

După multe discuții cu familia și cu echipa mea despre anul următor, am decis că cele două săptămâni în plus acasă vor fi benefice atât pentru familia mea, cât și pentru tenisul meu.

Mă doare că nu fac parte din cel mai nou și interesant eveniment din calendar, dar este ceea ce trebuie să fac dacă vreau să joc în continuare o perioadă mai lungă de timp în ATP Tour", a anunțat Roger Federer, pe Facebook.

Decizia lui Roger Federer a dus la descalificarea din competiție a echipei Elveției, deoarece echipele calificate sunt stabilite pe baza locului în ierarhia ATP de simplu pe care îl ocupă cel mai bine clasat jucător din fiecare ţară.

Săptămâna trecută, Stan Wawrinka anunțase că nu va participa la ATP Cup, preferând ca în acea perioadă să meargă la turneul de la Doha.

La primul termen limită, 13 septembrie (pe baza clasamentului din 9 septembrie), au fost stabilite primele 19 echipe (inclusiv Elveția). Ultimele șase echipe calificate vor fi stabilite la 13 noiembrie, pe baza clasamentului ATP din 11 noiembrie.

La ATP Cup vor participa 24 de echipe, de până la cinci jucători, împărţite în şase grupe de câte patru formaţii. Primele clasate în fiecare grupă şi cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor disputa faza finală, la Sydney. Întâlnirile din prima fază au loc la Brisbane, Perth şi Sydney.

Competiţia va avea loc în perioada 3-12 ianuarie 2020.

Grupele de la ATP Cup:

Se vor juca la Brisbane

Grupa A: Serbia, Franța, Africa de Sud

Grupa F: Germania, Grecia, Canada, Australia

Perth

Grupa B: Spania, Japonia, Georgia

Grupa D: Rusia, Italia, SUA

Sydney

Grupa C: Elveția (va fi înlocuită), Belgia, Marea Britanie

Grupa E: Austria, Croația, Argentina