​Christopher Clarey, jurnalistul specialist al celor de la New York Times pe tenis, a lansat o întrebare după meciul Simonei Halep cu Bianca Andreescu, acesta precizând că în opinia lui sportiva noastră nu ar fi câștigat meciul cu Andreescu dacă nu ar fi avut parte de sfaturile prețioase ale lui Darren Cahill.

HotNews.roFoto: Hotnews

De-a lungul partidei cu Bianca (câștigată în trei seturi, scor 3-6, 7-6(6), 6-3), Simona l-a chemat de nu mai puțin de patru ori pe vechiul și noul ei antrenor, Halep profitând și de time-out-urile medicale ale adversarei.

Cel mai important on-court coaching a avut loc în setul al doilea, acesta întinzându-se pe durata îngrijirilor medicale primite de Bianca.

Aici poți vedea cel mai lung on-court coaching pe care l-a avut Simona Halep cu Darren Cahill (peste 3 minute):

"Din punctul meu de vedere, șansele ca Halep să revină și să o învingă pe Andreescu fără ajutorul lui Darren Cahill erau foarte mici. Dacă asta e un lucru pozitiv sau negativ pentru tenis depinde doar de filosofia fiecăruia. Personal, mi-ar fi plăcut să o văd pe Simona cum încearcă de una singură să rezolve lucrurile" - Christopher Clarey, specialist New York Times, pe contul personal de Twitter.

Clasament Grupa Violet:

* victorii/ seturi

1 Elina Svitolina 1-0/ 2-0

2 Simona Halep 1-0/ 2-1

3 Bianca Andreescu 0-1/ 1-2

4 Karolina Pliskova 0-1/ 0-2

  • Premiile fabuloase de la Shenzhen:

După victoria de luni, Simona și-a asigurat deja un cec în valoare de 525.000 de dolari și 250 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

În următoarea partidă (conform regulamentului), se vor întâlni învingătoarele din primele meciuri. Simona Halep se va duela miercuri, de la ora 12:30, cu Elina Svitolina (8 WTA). Confruntarea va fi LiveText pe HotNews.ro.

Citește și: