"You're right in this!"
— WTA (@WTA) 28 octombrie 2019
Was this visit in the second set from @darren_cahill the turning point of the match for @Simona_Halep?#WTAFinals pic.twitter.com/HbZDfrWYjr
Very little chance, in my view, that Halep comes back to beat Andreescu without on-court coaching & Darren Cahill's input. Whether that's a positive or a negative for tennis depends on your philosophy. Personally, I'd rather have seen her try to solve it in real time alone
— Christopher Clarey (@christophclarey) 28 octombrie 2019
- Premiile fabuloase de la Shenzhen:
- Bianca Andreescu, după înfrângerea cu Simona Halep: "Ma doare spatele al naibii de tare"
- Presa internațională, după Halep vs Andreescu: "Simona a demonstrat de ce este acolo unde este"
- Simona Halep, mingea de meci salvată, voința de fier și sfaturile de aur ale lui Darren Cahill (victorie în trei seturi cu Bianca Andreescu)
- VIDEO Simona Halep și Bianca Andreescu au făcut spectacol la Turneul Campioanelor - Cele mai frumoase lovituri ale partidei
Păi de ce să nu ne-ntrebăm direct dacă ar mai fi reușit să câștige dacă nu ar fi avut racheta, dacă ar fi avut mâna-n ghips sau dacă nu s-ar fi prezentat?
Antrenorul este ”parte” a jucătoarei Simona Halep; alegerea unui bun antrenor este o chestie de abilitate personală iar buna alegere a lui Darren Cahill este tot un merit al ei.
Dacă s-ar fi pus întrebarea ”de ce s-a despărțit Simona Halep la un moment dat de cel mai bun antrenor pentru ea?”, ar fi fost mai dificil de răspuns; dar măcar asta ar fi fost o-ntrebare cu sens.
On court coaching e o chestie noua in tenis, se aplica doar la femei, nu in turneele de grandslam. In turneele normale e voie o singura data pe set.
Cahil a avut 5(cinci) astfel de interventii.
Prostiile tale cu mana in ghips sau fara racheta denota doar un misto ieftin, dar prea putina intelegere.
Intrebarea este valida, chiar daca trece ca racheta, pe langa tine.
In rest, sigur ca in tenis echipa fiecarui sportiv este acolo ca sa creeze conditiile cat mai favorabile pentru sportiv sa poata castiga pe teren. Dar lucrurile sunt puse cap la cap de sportivul insusi. Fiecare sportiv; de ambele parti ale fileului.
1. Aceasta intrebare de fapt o ajuta pe Simona, pentru ca face sa se vorbeasca despre ea. Este aceeasi idee pe care a folosit-o Donald Trump la alegerile prezidentiale: castiga cel despre care se vorbeste cele mai mult, indiferent cum (favorabil sau nu). Publicitate gratis pentru Simona.
2. Exista cred si un alt motiv al acestui ziarist sportiv: el este de la New York Times - normal ca tine mai mult cu castigatoarea en titre de la US Open din New York. Este de inteles. Daca Simona Halep ar fi fost ea castigatoarea de la US Open si Andreescu castigatoarea de la Wimbledon, cred ca ziaristul ar fi tinut cu Simona.