​Simona Halep a demonstrat un nivel ridicat în primul său meci din Grupa Violet a Turneului Campioanelor, a învins-o pe Bianca Andreescu (a salvat și o minge de meci) și a stârnit admirația presei internaționale: "Halep a demonstrat de ce este acolo unde este" sau "Halep s-a dovedit a fi mai puternică mental și fizic" fiind doar câteva dintre laudele primite de româncă.

HotNews.roFoto: Hotnews

​"Simona Halep a reuşit să pună la cale o revenire de poveste pentru a trece de Bianca Andreescu!" - WTA Insider.

"Ce întâlnire intensă şi de un nivel fizic incredibil între Halep şi Andreescu. Jucătoarea mai tânără a început mai bine şi a strălucit, dar veterana a arătat de ce este acolo unde este. Să sperăm că aceasta este doar prima din multele viitoare confruntări dintre cele două.

Simona Halep a smuls o victorie splendidă într-un meci captivant. Andreescu a fost sublimă în primul set, arătându-și întregul arsenal de lovituri, dar acest meci a fost o măsură pentru cât de greu este să o învingi pe Halep, când joacă la un nivel bun, în acest moment" - The Guardian.

"Campioana de la Wimbledon a salvat o minge de meci inainte de a o invinge pe adolescenta din Canada intr-o intalnire palpitanta" - BBC

"Întâlnindu-se pentru prima oară, Simona Halep a salvat o minge de meci în fața tinerei Bianca Andreescu pentru a se impune cu 3-6, 7-6, 6-3, după două ore și 34 de minute. Aflată la debutul său la Turneul Campioanelor, Bianca a avut oportunitatea de a încheia socotelile în al 12-lea game din setul secund, însă a ratat mingea de meci și a început să piardă teren, cu Halep s-a dovedit a fi mai puternică mental și fizic în decisiv pentru a începe campania cu o victorie" - TennisWorldUSA

"Bianca Andreescu se inclina in fata Simonei Halep, in primul lor meci direct" - La Presse

"Bianca Andreescu a trebuit să se descurce cumva dintr-o fundătură timpurie, în finalele WTA. Are acum două înfrângeri la rând după o serie de 17 victorii consecutive și este pentru prima dată când pierde de două ori consecutiv. Ultima dată s-a întâmplat în iulie-august 2018. A fost prima întâlnire din carieră cu o jucătoare pe care o admira din copilărie. Familia lui Andreescu provine din România, iar adolescenta a petrecut o perioadă bună din copilărie în România" - Associated Press Canda.

"Bianca și-a înfruntat idolul din copilărie și a avut un mare respect pentru ea" – Radio Canada.

Meciurile zilei în Grupa Violet:

Elina Svitolina - Karolina Pliskova 7-6(12), 6-4

Simona Halep - Bianca Andreescu 3-6, 7-6(6), 6-3

Clasament:

* victorii/ seturi

1 Elina Svitolina 1-0/ 2-0

2 Simona Halep 1-0/ 2-1

3 Bianca Andreescu 0-1/ 1-2

4 Karolina Pliskova 0-1/ 0-2

  • Premiile fabuloase de la Shenzhen:

După victoria de astăzi, Simona și-a asigurat deja un cec în valoare de 525.000 de dolari și 250 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

În următoarea partidă (conform regulamentului), se vor întâlni învingătoarele din primele meciuri. Simona Halep se va duela miercuri, de la ora 12:30, cu Elina Svitolina (8 WTA).

Citește și: