Campion pentru a zecea oară la Basel, Roger Federer (3 ATP) a anunțat luni că nu va participa la Masters-ul de la Paris, competiție care se va desfășura în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt extrem de dezamăgit că trebuie să mă retrag de la Rolex Paris Masters. Trebuie să mă menajez deoarece vreau să joc cât mai mult posibil în ATP Tour. Îmi pare rău pentru fanii mei francezi, dar ne vom vedea anul viitor la Roland Garros", a anunțat numărul 3 mondial, într-un comunicat.

"Sunt evident dezamăgit de acest forfait și îmi pare rău pentru publicul din AccorHotels Arena. Cu toate acestea, ediția din 2019 a Rolex Paris Masters se anunță a fi una interesantă, plină de provocări, mai ales pentru atribuirea ultimelor locuri la Turneul Campionilor și stabilirea numărului 1 mondial la sfârșitul anului", a comentat directorul turneului parizian, Guy Forget, potrivit L'Equipe.

Roger Federer va fi înlocuit cu un lucky loser pe tabloul principal al ultimului Masters 1.000 al anului, au precizat organizatorii.

Roger Federer a câștigat o singură dată Paris Masters, în 2011.

Duminică, Federer și-a îmbogățit impresionantul palmares cu al zecelea titlu la Basel, orașul său natal (6-2, 6-2 cu Alex De Minaur). Elvețianul este acum cu încă un pas mai aproape de recordul deținut de Jimmy Connors. În vârstă de 67 de ani, americanul este lider la capitolul trofee câștigate la simplu (Era Open): 109. Federer s-a mai impus în acest an la Dubai, Miami și Halle.

Masters-ul de la Paris se dispută în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie, pe hard indoor. Are premii totale în valoare de €5,207,405, iar ultimii câștigători sunt Karen Khachanov (la simplu) și Marcel Granollers / Rajeev Ram (dublu).