​În urmă cu trei ani, Simona și Bianca se întâlneau pe aleile din complexul de la Rogers Cup, iar tânăra speranță canadiană în vârstă de 16 ani primea sfaturi motivaționale din partea idolului său. De atunci, multe s-au schimbat, iar în 2019 Andreescu a arătat că se poate lupta de la egal la egal cu oricine din circuitul WTA. Prima întâlnire directă (mult așteptată de atâta lume) va avea loc la Turneul Campioanelor. Duelul va fi în direct pe Digisport și LiveText pe HotNews.ro.

Halep vs AndreescuFoto: Colaj foto
  • Meciurile zilei din Grupa Violet

Karolina Pliskova - Elina Svitolina (de la ora 12:30)

Simona Halep - Bianca Andreescu (~ 14:00)

  • Întâlnirea cu idolul copilăriei

Bianca nu a făcut un secret din faptul că Simona i-a fost idol și că ascensiunea acesteia a fost o adevărată pastilă motivațională pentru ea. De la discuția din 2016, Andreescu a urcat multe trepte în carieră, iar la doar 19 ani este deja câștigătoare de Grand Slam (titlul obținut la US Open).

  • Simona o laudă pe Bianca

"Este incredibil ceea ce a reușit: să câștigi un Grand Slam la 19 ani este un lucru fantastic. Vreau doar să îi spun că merită să fie acolo unde este acum, a jucat foarte bine în ultima perioadă. De-abia aștept să o întâlnesc, va fi o mare provocare pentru mine. Am avut un an cu suișuri și coborâșuri, dar am avut o perioadă incredibilă la Wimbledon. Restul sezonului nu a fost însă unul grozav pentru mine. Nu vreau să vorbesc aici despre victorii sau înfrângeri, este doar despre a putea să joc toate meciurile de la Turneul Campioanelor" - Simona Halep.

  • Așteptarea a luat sfârșit - Bianca își va întâlni idolul pe teren

"Eu și Simona...Da, întotdeauna mi-am dorit să joc împotriva ei, iar acum am în sfârșit această șansă. Sunt foarte încântată" - Bianca Andreescu, într-o conferință de presă.

Sylvain Bruneau (antrenorul Biancăi și cel care a simțit de la început potențialul acesteia) a precizat că eleva sa a trecut cu bine un alt test disputat împotriva unei alte jucătoare pe care a încadrat-o la categoria : Serena Williams. Așa și este, Bianca învingând-o pe Serena în două finale: la Rogers Cup și la US Open.

Bruneau vede multe asemănări între cele două dueluri (n.r. cu Serena și cu Simona), iar acesta spune că rolul său este acela de a reuși să o facă pe Bianca să fie pregătită mental înainte de meciul cu Halep.

  • Ce crede Daniel Dobre

Deși Darren Cahill este alături de Simona la Shenzhen, Daniel Dobre este cel pe care site-ul oficial al WTA îl citează atunci când vine vorba despre antrenorul Simonei.

"Cel mai important lucru este acela de a-și găsi ritmul. În ultima lună, Simona nu a jucat prea mult. Sper că nu va fi prea de revenire. Trebuie să aibă încredere în ea și să fie concentrată în fiecare moment al partidei. Dacă va face aceste lucruri, atunci poate juca împotriva oricui. Nu trebuie să o lase pe Bianca să-și facă jocul, trebuie să încerce să ducă schimburile spre ceea ce îi convine ei. Andreescu este foarte agresivă și practică un tenis inteligent, poate varia incredibil" - Daniel Dobre, citat de site-ul oficial al WTA.

  • Bianca, favorită la victorie

Nu ar trebui să fie vreo surpriză pentru cineva faptul că Bianca este favorita caselor de pariuri. A avut o vară fierbinte, încununată de succes, iar nivelul la care a ajuns este unul incredibil. Andreescu practică un tenis total: multă agresivitate, variație, capabilă să se agațe de orice șansă pe care o are.

De cealaltă parte, Simona a avut un Wimbledon incredibil, cu evoluții demne de o mare campioană. Din păcate, Halep a jucat destul de puțin de la acel moment, iar problemele fizice i-au dat iar peste cap programul în partea asiatică (de toamnă) a circuitului.

  • Formă de moment vs experiență

Bianca este pe o pantă ascendentă, în timp ce Simonei îi lipsesc din plin meciurile oficiale înainte de Turneul Campioanelor.

Unde poate compensa Simona? Cu siguranță, Halep are o experiență superioară la nivel înalt, iar acest lucru ar putea să facă diferența în momentele importante ale confruntării. Rămâne însă un mare semn de întrebare: cât de bine va rezista Simona din punct de vedere fizic?

  • Simona Halep, rezultate în 2019

*42-15 victorii/înfrângeri

Beijing - turul 2

Wuhan - turul 3 (abandon)

US Open - turul 2

Cincinnati - turul 3

Rogers Cup - sferturi

Wimbledon - câștigătoare

Eastbourne - sferturi

Roland Garros - turul 4

Roma - turul 2

Madrid - finală

Miami - semifinale

Indian Wells - turul 4

Dubai - sferturi

Qatar - finală

Australian Open - turul 4

Sydney - turul 2

  • Rezultatele Biancăi în 2019

*48-5 victorii/înfrângeri

Beijing - sferturi

US Open - câștigătoare

Rogers Cup - câștigătoare

Roland Garros - turul 2 (abandon)

Miami - turul 4 (abandon)

Indian Wells - câștigătoare

Acapulco - semifinale

Australian Open - turul 2

Auckland - finală.

Aici poți urmări o amplă prezentare a Turneului Campioanelor de la Shenzhen.

Cum arată grupele la ediția din 2019:

Grupa Roșie:

Ashleigh Barty (1)

Naomi Osaka (3)

Petra Kvitova (6)

Belinda Bencic (7)

Grupa Violet:

Karolina Pliskova (2)

Bianca Andreescu (4)

Simona Halep (5)

Elina Svitolina (8)

Criterii de departajare la Turneul Campioanelor

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.

Ce a fost la ediția trecută

Singapore și-a trăit anul trecut "cântecul de lebădă", turneul plecând după cinci ediții din "Singapore Indoor Stadium". Simona Halep a obținut calificarea la fiecare dintre ediții, însă din păcate în 2018 nu a putut juca din cauza unei accidentări.

Campioană s-a încoronat, în premieră, Elina Svitolina: 3-6, 6-2, 6-2 cu Sloane Stephens. La dublu, Timea Babos și Kristina Mladenovic au ridicat trofeul, după o finală câștigată împotriva perechii Barbora Krejcikova/ Katerina Siniakova (favorite 1), scor 6-4, 7-5.