Aryna Sabalenka, locul 14 WTA, a câștigat competiția de la Zhuhai (WTA Elite Trophy - Turneul Mic al Campioanelor), după ce a învins-o în finală pe Kiki Bertens, principala favorită, scor 6-4, 6-2. Jucătoarea din Belarus a avut nevoie de o oră și 15 minute pentru a obține al cincilea trofeu al carierei (al treilea al anului).​

HotNews.roFoto: Hotnews

Ultimul punct al finalei dintre Sabalenka și Bertens:

Sabalenka a reușit trei break-uri în partidă și nu și-a pierdut niciodată serviciul. Ea a fructificat a patra minge de meci avută.

Câștigătoare a Grupei Trandafir (le-a învins pe Maria Sakkari și Elise Mertens), Aryna Sabalenka mai trecut în semifinale de Karolina Muchova.

Pe lângă titlul de la Zhuhai, Sabalenka mai are în palmares trofee la Mumbai (2017), New Haven (2018), Wuhan (2018, 2019) și Shenzhen (2019). Ea a mai jucat alte patru finale.

WTA Elite Trophy s-a desfășurat la Zhuhai (China) în perioada 22-27 octombrie, pe hard. A avut premii în valoare totală de $2,419,844, iar ultimele câștigătoare erau Ashleigh Barty (simplu) și surorile Lyudmyla și Nadiia Kichenok (dublu).