​Spaniolul Rafael Nadal l-a învins în trei seturi, 6-3, 3-6, 11-9, pe sârbul Novak Djokovic, într-un meci caritabil pe care cele două mari vedete ale circuitului profesionist de tenis l-au disputat joi în capitala Kazahstanului, Nur-Sultan, informează EFE.

Nadal vs Djokovic, meci demonstrativFoto: Captura YouTube

Nadal s-a impus în primul set, însă Djokovic a reuşit să restabilească egalitatea după setul al doilea, în timp ce setul al treilea a fost o bătălie care i-a ridicat în picioare pe suporterii kazahi prezenţi în tribune cu ocazia acestui "Duel al Titanilor", numele sub care s-a desfăşurat evenimentul.

Jucătorul iberic, care s-a căsătorit în urmă cu cinci zile, îl va detrona pe Djokovic din fotoliul de lider al clasamentului mondial pe 4 noiembrie, după ce sârbul a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului Masters 1.000 ATP de la Shanghai, unde era deţinătorul trofeului.

Meciul de la Nur-Sultan a fost urmărit de aproximativ 12.000 de spectatori, care au plătit pentru un bilet de la 8 dolari până la aproape 10.000 de dolari.

Fostul preşedinte şi tatăl naţiunii kazahe, Nursultan Nazarbaev, a prezidat întâlnirea dintre Nadal şi Djokovic, care au fost primiţi anterior de actualul şef al statului, Kasim-Yomart Tokaev.

Cei doi campioni, care au acceptat să dispute acest meci demonstrativ pentru a veni în ajutorul copiilor, prin intermediul fundaţiilor lor, au inaugurat joi dimineaţă noul Centru de tenis din capitala Kazahstanului.

Rafael Nadal şi mama sa, Ana Maria Parera, au înfiinţat în 2008 Fundaţia Rafa Nadal, cu dorinţa de a-i ajuta pe copiii şi adolescenţii defavorizaţi.

De la Nur-Sultan, Djokovic şi Nadal au plecat direct către Paris pentru a disputa ultimul turneu Masters 1.000 ATP al sezonului, care se va încheia cu Turneul Campionilor de la Londra şi turneul final al Cupei Davis de la Madrid, informează Agerpres.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic: