A ajuns pe locul 134 în lume, dar se poate lăuda cu cinci trofee de Grand Slam câștigate în carieră. Maria Sharapova nu a mai disputat vreun meci de la US Open (acolo unde a fost învinsă categoric de Serena Williams), dar a oferit detalii despre venirea în SUA, alături de tatăl său. "Am ajuns în America cu doar 700 de dolari", a precizat Masha.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre sosirea în SUA

"Am ajuns în America cu doar 700 de dolari și, în timp ce tatăl meu încerca să facă bani, eu eram la o academie de tenis, în Florida, încercând să devin din ce în ce mai bună.

Nu cunoșteam limba engleză, dar am învățat-o rapid, fiind înconjurată de mulți copii. Aveam o îndemânare incredibilă în a lovi mingi galbene și pufoase și ce s-a evidențiat a fost faptul că puteam să fac asta în mod repetat" - Maria Sharapova, citată de Mediafax.

Despre afacerea cea mai dragă - Sugarpova

"Mi-am dat seama că tenisul nu va dura la nesfârșit. Nu știam dacă voi reveni din accidentarea la umăr. Am luat toată experiența pe care o aveam în afaceri și am aplicat-o în Sugarpova (o afacere cu bomboane)", a conchis Sharapova.

Anul 2019 nu a fost unul tocmai bun pentru rusoaică: a fost mai mult accidentată, iar atunci când s-a aflat pe teren nu a practicat neapărat cel mai bun tenis al său.

A adunat din tenis $361,490 în acest an, bilanțul fiind de 8 victorii și 7 înfrângeri.

În ultima partidă oficială disputată, Sharapova i-a luat doar două game-uri Serenei Williams (1-6, 1-6) în turul întâi de la US Open.

Cel mai bun rezultat al anului rămâne atingerea turului 4 de la Australian Open, acolo unde a fost depășită de Ashleigh Barty (6-4, 1-6, 4-6).

A fost numărul unu mondial pe 22 august 2005, iar Grand Slam-urile câștigate în carieră sunt: Australian Open (2008), Roland Garros (2012, 2014), Wimbledon (2004) și US Open (2006).