Rafael Nadal (2 ATP) va fi liderul echipei Spaniei la turneul final al Cupei Davis, care va avea loc la Caja Magica din Madrid, între 18 şi 24 noiembrie, a anunțat luni Federația Spaniolă de Tenis.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cvadruplu câștigător al "Salatierei de argint", Nadal va face echipă cu Roberto Bautista Agut, Pablo Carreño-Busta, Feliciano Lopez și Marcel Granollers. În prezent pe locul 2 ATP, Nadal va participa la turneul final al Cupei Davis din postura de lider mondial, poziţie în care va reveni pe 4 noiembrie, când îl va detrona pe sârbul Novak Djokovic.

"Noul format le permite marilor jucători să participe. Este foarte atractiv să poți să îi vezi pe cei mai buni jucători timp de o săptămână", a spus căpitanul Spaniei, Sergi Bruguera, într-un comunicat.

La turneul final de la Madrid, Spania face parte din Grupa B, alături de Croația, deţinătoarea "Salatierei de argint", și Rusia.

Începând din acest an, Cupa Davis se desfăşoară după o formulă nouă, cu două tururi preliminare şi un turneu final la care vor lua parte 18 echipe, şase dintre ele calificate direct, în baza rezultatelor de la ediţia precedentă, potrivit Agerpres.

Au mai fost anunțate următoarele echipe:

Serbia: Novak Djokovic, Dusan Lajovic, Filip Krajinovic, Viktor Troicki, Janko Tipsarevic

Chile: Cristian Garin, Nicolas Jarry, Alejandro Talibo, Marcelo Tomas Barrios Vera, Hans Podlipnik-Castillo, Nicolas Massu

Japonia: Yoshihito Nishioka, Yasutaka Uchiyama, Yuichi Sugita, Ben McLachlan

Marea Britanie: Andy Murray, Jamie Murray, Dan Evans, Neal Skupski

Belgia: David Goffin, Kimmer Coppejans, Steve Darcis, Joran Vliegen, Sander Gille

Franța: Gael Monfils, Benoit Paire, Jo-Wilfried Tsonga, Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut

Grupele turneului final al Cupei Davis:

Grupa A: Franța, Serbia, Japonia

Grupa B: Croația, Spania, Rusia

Grupa C: Argentina, Germania, Chile

Grupa D: Belgia, Australia, Columbia

Grupa E: Marea Britanie, Kazahstan, Olanda

Grupa F: SUA, Italia, Canada