Marius Copil a luptat, în multe momente, de la egal la egal cu Andy Murray, însă până la urmă în decisiv britanicul a fost mai echilibrat din punct de vedere emoțional și a avut câștig de cauză (6-3, 6-7(7), 6-4). Meciul a durat două ore și 35 de minute, iar în urma acestui succes fostul lider mondial s-a calificat în semifinalele turneului de la Antwerp.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • După parcursul de la Antwerp, Marius Copil va primi 18.590 de euro şi 45 de puncte în clasamentul ATP de simplu.

Mingea de meci a lui Andy Murray:

Desfășurarea meciului Andy Murray vs Marius Copil:

Setul III

Debutul decisivului este unul în care Marius arată multă relaxare în braț și ordine în gânduri: servește bine, deschide terenul cu forehand-ul, iar lui Andy nu-i rămâne decât să aibă discuții prelungite cu propria-i persoană (2-1).

Copil servește fără speranțe pentru Andy, iar britanicul este mereu obligat să vină din urmă (3-2). La 3-3, jucătorul nostru salvează o minge de break și trece peste cel mai dificil moment de până acum al decisivului.

Singurul moment de slăbiciune de la lansare pentru Marius a apărut în game-ul cu numărul nouă: a comis singura sa dublă greșeală, a părut apăsat de presiunea momentului și și-a cedat serviciul (4-5).

Andy nu a mai lăsat nimic la voia întâmplării, a avut un game solid și a încheiat partida cu un as (6-4).

Setul II

Cu o mare poftă de joc, Andy s-a deplasat foarte bine, a făcut și pasul la fileu, a ajuns la scurte foarte bine executate de Marius, a arătat, pe undeva, precum jucătorul care se lupta pentru primele poziții din clasamentul ATP.

În pofida lunilor de absență, Murray nu și-a pierdut deloc intuiția, britanicul arătând în multe situații că parcă reușea să intre în mintea adversarului.

Break-ul a venit firesc: Andy a atenuat foarte bine forța servicului lui Marius (a stat foarte aproape de baseline), iar calitatea retururilor nu a lăsat loc de interpretări. În aceste condiții, Murray s-a detașat logic pe tabelă până la 4-1.

Cu toate că a încercat și variante precum ar fi serviciul-voleu, Marius nu a avut succes în fața unui Murray care arată din ce în ce mai bine pe teren (și dă semne că se și simte din ce în ce mai confortabil).

Erorile mari au făcut parte din statistica lui Marius, ele venind mai ales atunci când Andy a reușit (în stilul cu care ne obișnuise în urmă cu câteva sezoane) să returneze o minge în plus (3-5).

Ajuns în situația de a servi pentru a închide meciul, Andy a arătat în mod suprinzător primele momente de slăbiciune: o ramă, erori simple, lovituri care au trădat emoția. Nesperat, Marius a făcut break-ul și a rămas în partidă (4-5). Apoi, pe propriul serviciu, Copil a dus până la capăt revenirea (5-5).

Nu s-au mai întâmplat lucruri deosebite, iar în spatele serviciului cei doi au fost de neoprit, setul ducându-se liniștit în tiebreak.

Tiebreak-ul a fost unul de povestit: Andy a preluat din nou inițiativa, s-a desprins la 4-1 și 5-3, iar totul părea deja stabilit. Marius nu a renunțat însă la luptă, a salvat și o minge de meci și s-a impus cu 9-7. Spre bucuria plătitorilor de bilete, meciul se ducea în decisiv...

Set I

Măcinat de accidentări în ultimele sezoane, Andy a arătat în debutul partidei cu Marius că încă stăpânește foarte bine ruperile de ritm, indiferent dacă ele sunt aduse de slice-uri, scurte sau loburi. Britanicul a făcut rapid break-ul și s-a distanțat la 2-0. După ce a dat impresia că își respectă parcă prea mult adversarul, Copil a revenit în meci, a avut mintea mai limpede, a ales soluțiile corecte și a reușit să egaleze la 2.

Jucătorul nostru a arătat însă, din păcate, multă nervozitate, deși tocmai revenise pe tabelă. A dat de pământ de câteva ori cu racheta, dar nici măcar aceste descărcări nu l-au ajutat. Și-a mai cedat încă o dată serviciul, iar Andy și-a intrat din ce în ce mai bine în ritm.

Andy a alternat foarte bine loviturile, a arătat disponibilitate la efort, iar scurtele acestuia l-au destabilizat pe Marius. Copil și-a mai cedat încă o dată serviciul, iar manșa i-a revenit meritat lui Murray cu 6-3.

De-a lungul timpului, cei doi s-au întâlnit de două ori, de fiecare dată impunându-se britanicul: 6-7(5), 6-4, 7-6(4) la Washington, în 2018, și 6-4, 6-3 la Masters-ul de la Madrid, din 2017.

Turneul de la Antwerp este de categorie "250" și se dispută în perioada 14-20 octombrie. Competiția se desfășoară pe hard și este dotată cu premii totale în valoare de €635,750. În 2018, turneul a fost câștigat de britanicul Kyle Edmund.