Vrea să rămână în istorie drept cel mai bun din toate timpurile (are vârsta de partea sa în această privință în duelul de la distanță cu marii săi rivali), dar un alt lucru "macină" din plin familia Djokovic. Dijana (mama lui Nole) a declarat recent că nu înțelege de ce fiul său nu este la fel de iubit ca Roger Federer și Rafael Nadal. "Este drăguț, politicos și muncește atât de mult", a precizat aceasta în ceea ce-l privește pe liderul ierarhiei ATP.

HotNews.roFoto: Hotnews

A crescut "în umbra" marilor rivali, fiind considerat la un moment dat (în glumă, firește) cel mai bun număr trei din istoria tenisului. Pas cu pas, Nole și-a îmbunătățit toate armele și a ajuns să domine preț de sezoane bune tenisul mondial.

Sârbul a preluat conducerea și la meciurile directe, Djokerul fiind acum peste cei doi mari rivali ai săi în H2H: 26-22 cu Fedex și 28-26 cu Rafa.

Cu toate acestea, un lucru (speculat la un moment dat doar de presa de profil) l-a "măcinat" mereu pe sârb. Deși face spectacol pe teren și mai ales în afara lui (dansează, face glume la conferințe, îi servește pe copiii de mingi cu suc, etc), Nole nu a fost niciodată primit (poate exceptând pe undeva o parte din Asia) cu atâta căldură (iubire) precum Roger și Rafa.

Acest lucru a fost scos în evidență recent și de Dijana, mama sportivului sârb.

Într-un interviu pentru GQ Magazine, aceasta s-a declarat surprinsă de faptul că fiul său nu poate fi la fel de iubit, apreciat, de spectatori cum sunt marii săi rivali.

"Da, simt acest lucru (n.r. că este mai puțin iubit decât Federer și Nadal). Simt în Australia, New York, Londra. La Paris, mai puțin, iar asta pentru că le-a furat inimile (n.r. spectatorilor) când a început să vorbească în franceză" - Dijana Djokovic, mama lui Nole.

"Sincer, nu știu de ce se întâmplă acest lucru, pentru că este atât de drăguț, de politicos, atât de muncitor. Dar oamenii se pare că nu apreciază acest lucru doar pentru că el joacă în epoca lui Federer și a lui Nadal", a concluzionat Dijana Djokovic.

Despre cât va mai juca Nole

"Depinde doar de el, cine știe? Are 32, poate cel puțin până la 35...Nu pot să spun eu exact. Dacă este fericit și își găsește în continuare motivația necesară, de ce nu? Federer are 38 și încă joacă" - Dijana Djokovic.

În urmă cu doar două săptămâni (în momentul în care se afla la Tokyo, turneu pe care de altfel l-a și câștigat), Djokovic a precizat că nu dorește să mai fie comparat cu Federer și Nadal, având propriul său drum în tenis și în viață.

De asemenea, sportivul născut la Belgrad a mai spus că vrea să rămână în mintea oamenilor drept cel mai bun din istorie. Dacă acest lucru face referire la titlurile de Grand Slam, momentan Nole se află pe locul trei (cu 16 trofee), după Nadal (19) și Federer (recordman absolut cu 20).

Sigur, Djokovic are un avantaj față de marii rivali, este cel mai tânăr: Nole (32 de ani), Rafa (33 de ani), Roger (38 de ani).

Relativitatea titlului de "cel mai bun din istorie" a fost sintetizată de marele Rod Laver: "Trebuie să ții cont de perioada în care evoluezi. A fi cel mai bun din generația ta este cel mai bun rezultat pe care îl poți avea vreodată. Nu există cel mai bun din toate timpurile".

Dacă părerile tot sunt împărțite, iar la titlurile de Grand Slam (cel puțin momentan) se află în urma celor cu care nu mai vrea să fie comparat (Federer și Nadal), Nole știe un lucru cu siguranță: mai are de lucrat la capitolul iubire, acolo unde se află (lucru confirmat și de familie) încă în umbra lui Roger și a lui Rafa.