Perechea Horia Tecău (România) / Jean-Julien Rojer (Olanda), cap de serie numărul 7, s-a calificat, miercuri, în optimile probei de dublu din cadrul turneului Masters de la Shanghai (China).

HotNews.roFoto: Hotnews

Tecău și Rojer au învins perechea Diego Schwartzman (Argentina) / Joao Sousa (Portugalia), scor 7-5, 6-3, după o oră și 11 minute de joc.

Perechea româno-olandeză va juca în optimi cu învingătorii meciului Ivan Dodig (Croația) / Filip Polasek (Slovacia) vs Christian Garin (Chile) / Dusan Lajovic (Serbia).

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 26.870 de dolari şi cu 90 de puncte ATP.

Anul trecut, Tecău și Rojer s-au oprit în optimi la Shanghai, fiind învinși de columbienii Juan Sebastian Cabal și Robert Farah, scor 4-6, 7-6(5), 9-11. Cel mai bun rezultat obținut de perechea româno-olandeză la competiția din China a fost în anul 2017, când a ajuns până în semifinale (au fost eliminați de Lukasz Kubot și Marcelo Melo).

"Shanghai Masters" are loc în perioada 6-13 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour Masters 1000". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $7,473,620. La ediția de anul trecut, proba de dublu a fost câștigată de perechea Lukasz Kubot (Polonia) / Marcelo Melo (Brazilia).