Petra Kvitova a ajuns printre cele mai bune opt jucătoare de la turneul de la Beijing (Premier Mandatory) după ce a învins-o pe Belinda Bencic (6-3, 6-3). În sferturi s-a calificat și liderul mondial: Ashleigh Barty a trecut de Saisai Zheng (6-3, 6-7(5), 6-2). Cele două se vor duela pentru un loc în penultimul act al competiției asiatice.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aflată într-o săptămână în care practică un tenis de calitate, Petra Kvitova nu a avut mari probleme cu Belinda Bencic. Jucătoarea din Cehia a câștigat de mai multe ori pe serviciul adversarei (precisă la retur, sigură cu forehand-ul) și s-a impus cu un dublu 6-3, după un meci care a durat o oră și 28 de minute.

Nu de același gen de meci a avut parte liderul mondial. După ce a câștigat prima manșă cu 6-3, Ashleigh Barty a coborât nivelul, a avut unele probleme de concentrare, iar setul al doilea i-a scăpat printre degete la tiebreak (7-5, după ce revenise de la 1-6).

Saisai Zheng (39 WTA) a dus disputa în decisiv, dar acolo nu a mai avut prospețimea necesară pentru a conta cu adevărat. Deși a durat 45 de minute, setul i-a revenit categoric, scor 6-2, lui Barty.

În sferturi, vom avea parte de un meci pe cinste: Kvitova (favorită șapte) și Barty (cap de serie numărul unu) se vor duela pentru a obține biletul care să le ducă în semifinale.

Ultimul punct al partidei dintre Barty și Zhang:

Rezultatele zilei de la Beijing:

Jennifer Brady - Madison Keys 2-6, 6-4, 6-4

Bianca Andreescu - Elise Mertens 6-3, 7-6(5)

Ashleigh Barty - Saisai Zheng 6-3, 6-7(5), 6-2

Petra Kvitova - Belinda Bencic 6-3, 6-3

Kiki Bertens - Polona Hercog 7-6(6), 2-6, 6-3

China Open se dispută în perioada 28 septembrie - 6 octombrie la Beijing, pe hard, are premii totale în valoare de $8,285,274 și face parte din categoria Premier Mandatory. Ultima campioană este Caroline Wozniacki (2018).