Fără a arăta probleme fizice, Simona Halep (6 WTA) a debutat cu o victorie categorică la turneul Premier Mandatory de la Beijing, scor 6-1, 6-1, în fața suedezei Rebecca Perterson (53 WTA), venită din calificări. Jocul româncei nu a fost neapărat la cel mai înalt nivel, însă a profitat din plin de numeroasele erori și de punctele făcute cadou de Peterson. Chiar dacă jocul a curs în favoarea sa pe toată durata meciului, Halep a dat de multe ori semne de nervozitate, reproșându-le celor din echipă că nu o încurajează suficient.

Simona HalepFoto: wtatennis.com
  • În turul doi, Halep o va întâlni Ekaterina Alexandrova (Rusia, locul 39 WTA), care a trecut de Bernarda Pera (SUA, locul 81 WTA), venită din califcări, scor 5-7, 6-2, 6-4.
  • Pentru calificarea în turul doi la Beijing, Halep va primi un premiu de 41.625 de dolari şi 65 de puncte WTA.
  • În urmă cu un an de zile, Simona a părăsit turneul de la Beijing în turul întâi, după ce a abandonat la scorul de 6-1 pentru Ons Jabeur din cauza problemelor la spate.
  • Cel mai bun rezultat al Simonei hHalep la Beijing a fost calificarea în finală, la ediţia din 2017, când a fost învinsă de Caroline Garcia, scor 6-4, 7-6 (3). Deși a pierdut atunci în ultimul act, Halep a urcat pentru prima dată pe locul 1 WTA după acel turneu.

Desfășurarea livetext a partidei:

6-1 Forehand in cross scurt de senzatie reusit de Halep! Apar insa doua puncte consecutive de partea suedezei. Vine si al treilea, dupa un retur castigator - doua mingi de break pentru Peterson. Prima este salvata cu ajutorul suedezei, care returneaza in afara terenului. Serviciu bun al Simonei, inca un retur ratat si este egalitate. Halep serveste impecabil, iar adversara nu mai poate returna - minge de set. Halep isi construieste bine punctul, iar suedeza loveste puternic in aut. Victorie categorica pentru Halep, care obtine calificarea in turul doi de la Beijing dupa o ora si 13 minute de joc.

5-1 Peterson isi deschide bine terenul, dar rateaza lovitura decisiva (0-15). Inca o minge care nu gaseste terenul (0-30). Vine si prima dubla greseala in contul suedezei - trei mingi de break pentru Halep. Simona returneaza inspirata, iar apoi Peterson loveste dincolo de linia de fund. Break la zero reusit de Halep!

4-1 Halep aduna rapid punctele, se face 30-0. O eroare incredibila a Simonei din apropierea fileului. Peterson pare tot mai agresiva si o obliga pe romanca sa greseasca (30-30). Forehand la limita trimis de suedeza - minge de break. Halep este ajutata de fileu, are timp sa isi pregateasca lovitura si trimite in terenul ramas liber (40-40). Schimburi tot mai lungi, Halep rezista bine, iar eroarea apare de partea suedezei. Vine inca o egalitate. Halep este nervoasa, le reproseaza celor din echipa ca nu o incurajeaza. Fileul este inca o data de partea Simonei, minge de game. Un smash ii aduce punctul Rebeccai - a treia egalitate. Un rever bine plasat, iar Peterson trimite in fileu. Halep nu gaseste terenul in doua randuri, iar Peterson are minge de break. Forehand-ul o scoate din dificultate pe romanca, a cincea egalitate. Minge in aut trimisa de Peterson. Halep nu poate profita nici de aceasta data, dupa ce Rebecca a lovit imparabil cu reverul in lung de linie. O noua eroare a suedezei ii aduce Simonei inca o sansa de game, poate de data aceasta este cu noroc. Peterson insista pe reverul Simonei si pana la urma are castig de cauza, este a saptea egalitate! Returul suedezei se opreste in fileu, inca o minge de game pentru romanca. Pe serviciul doi al Simonei, Peterson returneaza in aut, iar game-ul maraton ia sfarsit.

3-1 Peterson o deplaseaza bine pe Simona, care trimite prea lung (15-0). Halep gaseste un unghi excelent, apoi inchide punctul cu o lovitura in partea de teren ramasa libera. Suedeza cere challenge, insa o face degeaba. Halep castiga un punct spectaculos, dupa ce suedeza a apelat pe rand la scurta si la un lob (40-30). Halep ia mingea devreme si trimite in coltul terenului - minge de break. Din pacate, Simona ia la tinta filleul, egalitate. Se intampla apoi acelasi lucru si cu suedeza - inca o minge de break pentru romanca. Halep scapa de putin mingea in afara terenului, a treia egalitate. Peterson gaseste un unghi excelent cu dreapta si are sansa de a inchide game-ul. Rebecca profita de o minge prea lunga a Simonei si opreste seria castigatoare a acesteia.

3-0 Primadubla greseala a meciului este comisa de Halep (15-15). Romanca profita in continuare de cadourile din partea adversarei (30-15). Forehand-ul in cross al suedezei nu prinde terenul - doua sanse de 3-0 pentru Halep. Apare inca o eroare din partea Rebeccai, iar game-ul este castigat fara emotii de jucatoarea noastra. Peterson pare complet dezorientata, nimic nu functioneaza in jocul sau.

2-0 Halep incearca sa trimita cu reverul in lung de linie, insa fileul ii sta in cale (30-0). Forehand-ul o tradeaza pe Simona, trei mingi de game pentru suedeza. Halep pune excelent o contra-scurta, Peterson ajunge, dar trimite mult in spatele liniei de fund (40-15). Rebecca incearca o lovitura in cross, dar mingea aterizeaza pe culoarul de dublu (40-30). Din nou o eroare a suedezei, de data aceasta nu i-a iesit lungul de linie (40-40). Vine apoi o lovitura in cross scurt, Halep cere challenge si are dreptate, mingea a fost in aut. Peterson loveste naprasnic cu forehand-ul si salveaza mingea de break a romancei. Obligata sa loveasca din alergare, Halep greseste. Peterson este incomodata de o minge inalta si trimite in afara terenului. Vine apoi o lovitura pe linie a suedezei, care are inca o sansa sa inchida game-ul. O iroseste si pe aceasta in acelasi stil, terenul pare ca este prea mic pentru Peterson. Rebecca rateaza din nou tinta si Halep beneficiaza de a doua minge de break din acest game. Da, este break! Halep schimba bine directia, isi surprinde adversara si aceasta greseste. Halep a ajuns la sase game-uri consecutive castigate.

1-0 Setul secund incepe cu Halep la serviciu. Peterson continua seria de erori, multe cadouri facute de suedeza. Halep rupe excelent ritmul cu o scurta, executata impecabil. Suedeza n-a avut nicio reactie (30-15). Simona loveste intarziat, iar mingea se opreste in fileu (40-30). Romanca profita de o minge scurta, face pasul in fata si loveste pe contre-pied. Debut foarte bun pentru Halep si in actul al doilea.

6-1 Retur bine plasat al Simonei, lung, pe mijloc, iar suedeza greseste. Vine apoi inca o eroare din partea Rebeccai, tot mai multa presiune pe serviciul acesteia. Peterson cauta cross-ul, insa mingea este tot afara - trei sanse de set pentru Halep. Reverul suedezei nu prinde terenul, iar Halep isi adjudeca primul act dupa 30 de minute de joc.

5-1 Peterson isi adjudeca primul punct, cu un voleu din apropierea fileului. Dupa un lung de linie, Halep loveste superb cu forehand-ul in cross (15-15). Peterson loveste scurt cu dreapta si o forteaza pe Halep sa greseasca (30-30). Suedeza continua insa sa imprastie mingi in afara terenului. Urmeaza apoi o lovitura in plasa fileului si Simona se apropie la un game de castigarea primului set.

4-1 Simona castiga un punct superb, dupa ce a alergat dintr-o parte in alta a terenului. Halep cedeaza urmatorul punct, lovind in fileu. Vine apoi un retur prea lung al Simonei (30-15). Forehand excelent in lung de linie al Simonei, nimic de facut pentru suedeza (30-30). Peterson incearca sa schimbe directia, insa din nou lovitura sa este prea puternica - minge de break pentru Halep. Impinsa prea mult in spatele liniei de fund, Halep nu mai poate pune mingea in teren, egalitate. Peterson trimite in aut in doua randuri, iar Halep isi trece in cont al doilea break din aceasta partida si se distanteaza la 4-1.

3-1 Minge prea lunga a suedezei. Forehand-ul Simonei se opreste in fileu (15-15). Un schimb lung de mingi ii revine Simonei, care s-a aparat exelent. Retur in afara terenului - doua mingi de game pentru Halep. Peterson face pasul la fileu si inchide punctul cu voleul. Suedeza isi deschide foarte bine terenul, o alearga mult pe Halep si pana la urma isi adjudeca punctul. Reverul Simonei o pune in dificultate pe Peterson, punct pentru romanca. Rebecca scapa inca o data mingea in afara terenului si tabela arata 3-1 pentru Halep.

2-1 Halep alearga dintr-o parte in alta, insa Peterson profita de o minge scurta si puncteaza pe contre-pied. Returul Simonei se opreste in fileu (30-0). Halep trimite cu reverul in lung de linie, o lovitura de exceptie! Simona face pasul in teren, insa trimite cu forehand-ul in afara terenului (40-15). Rebecca serveste bine, returul Simonei este slab si este apoi pedepsita de adversara. Peterson apare pentru prima data pe tabela.

2-0 Peterson forteaza o lovitura in lung de linie si mingea se duce dincolo de linia de fund. Halep isi trece in cont inca un punct, insa apoi trimite in fileu (30-15). Halep face pasul la fileu, dar nu este inspirata. Suedeza profita si reuseste passing-ul castigator (30-30). Halep nu gaseste terenul si ii ofera adversarei o minge de break. Rebecca nu poate trece mingea peste fileu, iar apoi trimite prea lung. Situatia s-a schimbat, acum Halep are minge de game. Halep se opreste in timpul punctului, cere challenge, dar mingea a prins linia. Peterson loveste cu prea multa forta, inca o minge de game pentru romanca. Inca o minge in aut a suedezei si tabela se modifica in favoarea Simonei, scor 2-0

1-0 Meciul a inceput cu suedeza la serviciu. Retur bun al Simonei, care o forteaza pe adversara sa greseasca. Un prim schimb lung de mingi, reverul Simonei se opreste in fileu (15-15). Peterson scapa de putin mingea in afara terenului, punctul ii revine romancei. Halep isi plimba bine adversara, iar aceasta nu mai poate lovi corespunzator si trimite in aut - doua mingi de break pentru jucatoarea noastra. Halep trimite lung, la limita si inchide punctul pe contre-pied. Inceput perfect pentru numarul 6 WTA!

Halep si Peterson se afla la incalzire.

Simona Halep (6 WTA) debutează duminică la turneul Premier Mandatory de la Beijing. Românca o înfruntă în primul tur pe suedeza Rebecca Peterson (53 WTA), venită din calificări. Confruntarea poate fi urmărită în direct la Digi Sport și LiveText pe HotNews.ro.

Halep şi Peterson s-au mai întâlnit o dată, în 2013, când Halep a câştigat cu 6-4, 6-0, în turul I al turneului de la Bastad.

În vârstă de 24 de ani, suedeza este pe locul 53 WTA, aproape de cea mai bună clasare din carieră, locul 52. Ea are un sezon reuşit, în care a câştigat primul trofeu din carieră, la Nanchang, la 15 septembrie, după 6-2, 6-0, cu Elena Ribakina din Kazahstan, în finală.

La Beijing, ea le-a întrecut în calificări pe chinezoaica Fang Ying Xun, locul 227 WTA, scor 7-6 (4), 6-4, şi de japoneza Misaki Doi, locul 75 WTA, scor 6-1, 6-7 (3), 6-2, scrie News.ro.

Traseul virtual al Simonei la Beijing:

Turul I: Rebecca Peterson

Turul II: Ekaterina Alexandrova / Bernarda Pera

Turul III: Aryna Sabalenka / Daria Kasatkina

Sferturi: Karolina Pliskova / Caroline Wozniacki

Semifinale: Bianca Andreescu / Naomi Osaka

Finală: Ashleigh Barty / Elina Svitolina / Petra Kvitova.

China Open se dispută în perioada 28 septembrie - 6 octombrie la Beijing, pe hard, are premii totale în valoare de $8,285,274 și face parte din categoria Premier Mandatory. Ultima campioană este Caroline Wozniacki (2018).