Sorana Cîrstea s-a calificat vineri în finala turneului WTA de la Tashkent, competiție pe care a câștigat-o de altfel în 2008 (singurul titlu din carieră). Sportiva noastră a dominat de-o manieră categorică meciul cu Katarina Zavatska (142 WTA) timp de un set și jumătate (a condus cu 6-0, 3-0), dar a tras apoi din greu pentru a închide partida.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sorana a avut parte de un început de meci lansat: a servit bine, a fost agresivă cu forehand-ul, s-a deplasat bine, nu i-a dat timp adversarei, iar tabela s-a modificat numai în favoarea ei în primele nouă game-uri consecutive!

Cîrstea a condus cu 6-0, 3-0, iar semifinala nu avea niciun gram de emoție în privința câștigătoarei.

Conștientizând că nu mai are ce pierde, Katarina a lovit mai curajos (s-a văzut în multe momente presiunea rezultatului în exprimarea acesteia), a câștigat primul game, iar apoi a bifat și break-ul. De la 3-0, s-a ajuns la 3-3 și șanse de 4-3 pentru Zavatska.

Din fericire, Sorana a oprit la timp căderea (ajutată și de sfaturile lui Adrian Cruciat), iar setul i-a revenit până la urmă (6-3), dar nu fără emoții.

Partida s-a încheiat după o oră și 15 minute, Sorana reușind cea mai bună performanță a sezonului în curs (calificarea într-o finală).

De știut:

  • Pentru calificarea în finală, Cîrstea va primi 21.400 de dolari şi 180 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Cîrstea și Zavatska nu se mai întâlniseră până acum în circuitul WTA.
  • Au trecut 11 ani de la singurul titlu cucerit de Sorana Cîrstea în carieră: la Tashkent, în 2008.

Pentru câștigarea trofeului, Sorana se va lupta cu Alison Van Uytvanck (61 WTA).

Turneul de la Tashkent (Uzbekistan) face parte din categoria International și se dispută pe hard, în perioada 23-28 septembrie. Competiția este dotată cu premii totale de $250,000. Ultima câștigătoare este rusoaica Margarita Gasparyan (în 2018).

Sorana Cîrstea a câștigat turneul de la Tashkent în anul 2008, iar Irina Begu s-a impus în această competitie în anul 2012.