Perechea Irina Begu (România) / Lidziya Marozava (Belarus), cap de serie numărul doi, s-a calificat, marți, în sferturile probei de dublu din cadrul turneului de categorie International de la Tashkent (Uzbekistan).

HotNews.roFoto: Hotnews

Begu și Marozava au învins echipa Francesca Di Lorenzo (SUA) / Katarzyna Kawa (Polonia), scor 6-4, 6-3, după o oră și trei minute de joc.

În sferturi, Irina Begu și Lidziya Marozava vor înfrunta câștigătoarele din partida Katerina Bondarenko (Ucraina) / Aleksandra Krunic (Serbia) vs Sharon Fichman (Canada) / Tatjana Maria (Germania).

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu total de 1.820 de doalri şi cu 60 de puncte WTA.

În proba de simplu de la Tashkent, Irina Begu (117 WTA) a fost eliminată luni încă din runda inaugurală. Românca a pierdut în trei seturi în fața cehoaicei Tereza Martincova (135 WTA), venită din calificări, scor 6-7(4), 6-4, 6-4.

Proba de dublu de la Tashkent a fost câștigată de două ori de Raluca Olaru, în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savchuk) și în 2016 (alături de turcoaica Ipek Soylu). Irina s-a impus o dată în proba de simplu, în anul 2012, iar Sorana Cîrstea în 2008.