Academia lui Rafa Nadal din Manacor s-a deschis în 2016, iar la inaugurarea ei invitat de onoare a fost Roger Federer. În cadrul complexului din Baleare se găsesc 27 de terenuri, din care 18 sunt de hard. De ce atât de multe? Chiar dacă Rafa este regele zgurii, el consideră că tenisul viitorului se va desfășura pe suprafață dură.

HotNews.roFoto: Hotnews

„A fost ideea lui Rafael și a tatălui său. Rafa și-a dorit să fie legat pentru totdeauna de lumea sportului și a decis să deschidă o academie în locul natal. Eu trasez o linie de urmat în ceea ce privește antrenoratul în cadrul academiei. Acesta este rolul meu” - Toni Nadal.

Internatul de la Rafa Nadal Academy oferă cazare și masă, vitaminizare, antrenamente și program pentru timpul liber. Copiii nu învață doar tenis, ei merg și la cursuri. La final vor fi absolvenții American School of Mallorca, diplomă recunocută la nivel mondial. În cadrul complexului există două piscine, sală de fitness cu cele mai noi aparate, dar și o clinică medicală specializată.

Mulți tineri visează să se înscrie la Rafa Nadal Academy, însă aici ajung doar cei care provin din familii cu posibilități financiare. Pentru a-și trimite copilul la Academia lui Nadal, părinții trebuie să plătească între 30.000 și 50.000 de euro pe an.

Continuarea materialului o poți citi pe tiebreak.ro.