Simona Halep, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, va evolua, marți, de la ora 06:00, cu sportiva cehă Barbora Strycova, locul 34 WTA, în turul al doilea al turneului de categorie Premier 5 de la Wuhan, informează News.ro. Confruntarea va putea fi urmărită în direct pe Digisport și LiveText pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întâlnirea este prima de pe arena centrală.

Halep conduce cu scorul de 5-1 în întâlnirile directe cu Strycova. Românca a câştigat ultimele cinci partide, cea mai recentă fiind anul acesta, în turul al doilea al turneului de la Indian Wells, scor 6-2, 6-4.

Simona Halep este direct acceptată în manşa a doua. Anul trecut, ea a fost învinsă în turul al doilea de Dominika Cibulkova din Slovacia, cu scorul de 6-0, 7-5.

Cel mai bun rezultat al fostului lider WTA este calificarea în semifinale, la ediţia 2016, fază în care a fost învinsă de Petra Kvitova din Cehia, cu 6-1, 6-2.

"Dongfeng Motor Wuhan Open" face parte din categoria Premier 5, se dispută pe hard, are premii totale în valoare de $2,828,000, iar la start s-au aflat pe tabloul principal 64 de jucătoare. Aryna Sabaleka este ultima campioană de la Wuhan.

Principalele favorite ale turneului de la Wuhan sunt: Ashleigh Barty (1), Karolina Pliskova (2), Elina Svitolina (3), Simona Halep (4), Petra Kvitova (5), Kiki Bertens (6), Belinda Bencic (7), Qiang Wang (8).

După turneul de la Wuhan, Simona Halep va participa la "China Open" de la Beijing (28 septembrie - 6 octombrie). Competiția face parte din categoria Premier Mandatory, are premii totale în valoare de $8,285,274, se dispută pe hard și va avea la start 64 de jucătoare. Campioana din 2018 este Caroline Wozniacki.