​Echipa Europei conduce cu 7-5 echipa Restului Lumii, după a doua zi a Laver Cup. Spaniolul Rafael Nadal (2 ATP) l-a învins pe canadianul Milos Raonic (24 ATP), însă a pierdut meciul de dublu, disputat alături de Stefanos Tsitsipas împotriva cuplului Nick Kyrgios/Jack Sock.

HotNews.roFoto: Hotnews

După un început de meci echilibrat, în care Nadal a salvat opt mingi de break până la 3-3, Rafa a făcut două break-uri consecutive și și-a adjudecat primul set. Raonic a fost primul care a câștigat la primire în setul secund, însă ibericul a revenit în game-ul următor și a împins setul în tiebreak, pe care l-a câștigat fără probleme, scor 7-1.

La dublu, perechea Kyrgios/Sock a făcut break-ul care avea să îi aducă primul set încă din primul game. Nadal și Tsitsipas s-au desprins decisiv în setul secund reușind să spargă de două ori serviciul adversarilor (au condus chiar și cu 5-1), însă perechea formată din Nick și din Jack a fost mai concentrată în super tiebreak și, după un debut echilibrat (4-4), a reușit să aducă puncte prețioase echipei .

Rezultatele înregistrate în a doua zi din Laver Cup:

John Isner vs Alexander Zverev (2)6-7, 6-4, 10-1

Roger Federer vs Nick Kyrgios (5)6-7, 7-5, 10-7

Rafael Nadal vs Milos Raonic 6-3, 7-6(1)

Nick Kyrgios/Jack Sock vs Rafael Nadal/Stefanos Tsitsipas 6-4, 3-6, 10-6

Laver Cup, 2019

Echipa Europei: Bjorn Borg, căpitan - Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas şi Fabio Fognini.

Echipa Restului Lumii: John McEnroe, căpitan - Jack Sock, Taylor Fritz, John Isner, Milos Raonic, Nick Kyrgios şi Denis Shapovalov.

Cele două echipe se confruntă la Geneva, în perioada 20-22 septembrie.

În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.

Primele două ediţii ale competiţiei, care s-au desfăşurat la Praga (2017) şi la Chicago (2018), au fost câştigate de europeni. În acest an, competiţia a fost inclusă în calendarul ATP.

Rafa, pregătit de meci:

Momentul în care Nadal a făcut primul break:

Somnorosul Tsitsipas:

Federer, sfaturi pentru Nadal:

Momentul în care Nadal a obținut victoria:

Bucuria lui Stefanos Tsitsipas, după victoria lui Nadal:

Perfecționistul Nadal:

Antrenorul Federer:

Zâmbete în echipa Europei:

Retur de senzație din partea lui Jack Sock:

Federer și sprintul spre teren:

Bucuria echipei :