​​Naomi Osaka și Anastasia Pavlyuchenkova se vor duela pentru titlul de la Osaka, după ce au câștigat partidele disputate, sâmbătă, în sferturile și semifinalele competiției din Japonia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Naomi Osaka (4 WTA) a avut nevoie de o oră pentru a trece de belgianca Elise Mertens (24 WTA), scor 6-4, 6-1. Pentru niponă, aceasta a fost a doua partidă a zilei, după ce a trecut și de Yulia Putintseva (Kazakhstan, 36 WTA), în sferturi, scor 6-4, 6-4 (o oră și 38 de minute).

Ultimul punct al partidei dintre Osaka și Mertens:

Anastasia Pavlyuchenkova (41 WTA) a învins-o în semifinale pe Angelique Kerber (Germania, 15 WTA), scor 6-3, 6-3, după o oră și 18 minute de joc. În sferturi, rusoaica a câștigat, tot sâmbătă, partida disputată împotriva favoritei publicului Misaki Doi (83 WTA), scor 6-2, 6-2.

Ultimul punct al partidei dintre Pavlyuchenkova și Kerber:

Osaka și Pavlyuchenkova s-au mai întâlnit o singură dată, în 2017, la Hong Kong. Jucătoarea din Rusia s-a impus atunci cu 6-3, 6-3.

Pentru Naomi, finala de la Osaka va fi a șasea din carieră. Aceasta a câștigat trei titluri: Indian Wells, US Open (2018) și Australian Open (2019). De cealaltă parte, Anastasia se află la a 19-a prezență în ultimul act al unui turneu (a câștigat 12 titluri).