Echipa Europei conduce cu 3-1 echipa Restului Lumii, după prima zi a Laver Cup. Grecul Stefanos Tsitsipas (7 ATP) l-a învins pe americanul Taylor Fritz (30 ATP), scor 6-2, 1-6, 10-7, în timp ce prechea formată din Roger Federer (Elveția) și Alexander Zverev (Germania) a învins cuplul Denis Shapovalov (Canada)/Jack Sock (SUA), scor 6-3, 7-5.

HotNews.roFoto: Hotnews

În actul secund al meciului de dublu, la scorul de 5-4, Shapovalov și Sock au avut nu mai puțin de șase mingi de set pe serviciul adversarilor, însă Federer și Zverev au rezistat incredibil, iar în game-ul următor au bifat break-ul la prima oportunitate. Partida s-a încheiat după o oră și 39 de minute de joc.

În al treilea meci de simplu al competiției, Tsitsipas și Fritz și-au împărțit momentele de dominație. Grecul și-a adjudecat primul set cu 6-2, în timp ce americanul a cedat un singur game în manșa a doua. Învingătorul s-a decis la super tie-break, unul extrem de echilibrat, în care ambii jucători s-au aflat la conducere. Tsitsipas a avut câștig de cauză, scor 10-7, după o oră și 13 minute de joc.

Rezultatele înregistrate în prima zi din Laver Cup:

Dominic Thiem vs Denis Shapovalov 6-4, 5-7, 13-11

Fabio Fognini vs Jack Sock 1-6, 6-7(3)

Stefanos Tsitsipas vs Taylor Fritz 6-2, 1-6, 10-7

Roger Federer/Alexander Zverev vs Denis Shapovalov/Jack Sock 6-3, 7-5

Laver Cup, 2019

Echipa Europei: Bjorn Borg, căpitan - Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas şi Fabio Fognini.

Echipa Restului Lumii: John McEnroe, căpitan - Jack Sock, Taylor Fritz, John Isner, Milos Raonic, Nick Kyrgios şi Denis Shapovalov.

Cele două echipe se confruntă la Geneva, în perioada 20-22 septembrie.

În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.

Primele două ediţii ale competiţiei, care s-au desfăşurat la Praga (2017) şi la Chicago (2018), au fost câştigate de europeni. În acest an, competiţia a fost inclusă în calendarul ATP.

Spectacol în primul meci de dublu de la Laver Cup 2019:

Rod Laver, făcând valuri în tribună:

Tsitsipas, victorios în fața lui Fritz:

Reacția jucătorilor din echipa Europei după ce Tsitsipas a câștigat primul set al meciului cu Fritz: