Simona Halep (6 WTA), favorita numărul 4, va evolua direct în turul al doilea la turneul Wuhan Open, fază în care o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Barbora Strycova (Cehia, 31 WTA) și Xiyu Wang (China, 140 WTA), beneficiara unui wild-card.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep, singura jucătoare din România prezentă la turneul de la Wuhan, are 5-1 în meciurile directe cu Barbora Strycova. Ultima întâlnire a avut loc chiar în acest an, în turul doi de la Indian Wells. Românca s-a impus cu 6-2, 6-4. În schimb, Halep și Xiyu Wang nu s-au mai înfruntat până acum.

"Dongfeng Motor Wuhan Open" face parte din categoria Premier 5, se dispută pe hard, are premii totale în valoare de $2,828,000, iar la start se vor găsi pe tabloul principal 64 de jucătoare. Aryna Sabaleka este ultima campioană de la Wuhan.

Principalele favorite ale turneului de la Wuhan sunt: Ashleigh Barty (1), Karolina Pliskova (2), Elina Svitolina (3), Simona Halep (4), Petra Kvitova (5), Kiki Bertens (6), Belinda Bencic (7), Qiang Wang (8).

După turneul de la Wuhan, Simona Halep va participa la "China Open" de la Beijing (28 septembrie - 6 octombrie). Competiția face parte din categoria Premier Mandatory, are premii totale în valoare de $8,285,274, se dispută pe hard și va avea la start 64 de jucătoare. Campioana din 2018 este Caroline Wozniacki.