Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, plănuieşte o lovitură de marketing importantă şi a transmis o propunere consiliului director al galacticilor: un meci demonstrativ de tenis între Rafael Nadal şi Roger Federer, pe Santiago Bernabeu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Creatorul Erei Galactice de la Real Madrid vrea să aducă 80.000 de spectatori pe stadionul Realului la un duel între jucătorii de tenis cu cele mai multe titluri de Grand Slam în palmares, anunţă jurnaliştii britanici de la Express.

Dacă planul lui Florentino Perez se va concretiza, atunci recordul pentru cei mai mulţi spectatori prezenţi la un meci de tenis va fi spulberat. În prezent, recordul este la cota 35.681 spectatori pentru un meci de tenis şi a fost înregistrat la data de 8 iulie 2010, la un meci feminin, dintre Serena Williams şi Kim Clijsters - care recent şi-a anunţat revenirea pe teren după o absenţă de şapte ani, pe stadionul King Baudouin din Bruxelles.

Florentino Perez va supune discuţiilor două proiecte - cel al unui meci demonstrativ între Nadal şi Federer şi cel al înfiinţării unei echipe de fotbal feminin în cadrul clubului Real Madrid. Cotidianul spaniol ABC susţine că Florentino Perez ar fi discutat deja cu Nadal despre demonstrativul cu Federer de pe Bernabeu.

Rafael Nadal este un fan declarat al Realului, chiar dacă unchiul său, Miguel Angel Nadal, a fost om de bază al rivalilor de la Barcelona. Rafa, care până la 14 ani a jucat în paralel tenis şi fotbal, a declarat că dacă nu ar fi ales tenisul, şi-ar fi dorit să îmbrace tricoul Realului.

Roger Federer l-a invitat deja pe Rafael Nadal, împotriva căruia a disputat deja 40 de meciuri în circuitul ATP, să participe la un meci caritabil în Africa, în februarie 2020. La acest meci sunt aşteptaţi 50.000 de spectatori, ceea ce ar consemna deja un nou record în materie de spectatori la un meci de tenis, informează Mediafax.