Elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP, Rafael Nadal, locul 2 ATP, şi Novak Djokovic, locul 1 ATP, dar şi britanicul Andy Murray, fost lider mondial, acum pe locul 415 ATP, şi-au confirmat participarea la prima ediţie a ATP Cup, competiţie care se va disputa la Brisbane, Perth şi Sydney, între 3 şi 12 ianuarie 2020, informează Reuters, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

ATP a precizat că 27 din primii 30 de tenismeni din actuala ierarhie mondială, toţi din Top 10, şi-au confirmat prezenţa la turneul cu premii totale de 15 milioane de dolari, care va da startul sezonului 2020.

La "clona" Cupei Davis vor participa 24 de echipe, de până la cinci jucători, împărţite în şase grupe de câte patru formaţii. Primele clasate în fiecare grupă şi cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor disputa faza finală, la Sydney. Întâlnirile din prima fază au loc la Brisbane şi Perth.

La fiecare întâlnire se vor disputa două partide de simplu şi una de dublu.

Echipele calificate vor fi stabilite pe baza locului în ierarhia ATP de simplu pe care îl ocupă cel mai bine clasat jucător din fiecare ţară, cu condiţia ca acesta să confirme participarea. La primul termen limită, 13 septembrie (pe baza clasamentului din 9 septembrie), au fost stabilite primele 18 echipe, încâpând cu Serbia, Spania, Elveţia şi terminând cu Marea Britanie, plus Australia, ţara gazdă.

Ultimele cinci echipe calificate vor fi stabilite la 13 noiembrie, pe baza clasamentului ATP din 11 noiembrie. Între favorite pentru această a doua etapă de calificare se numără Bulgaria şi Republica Moldova. România, cu numărul 1 al ei Marius Copil, locul 93 ATP, este pe locul 39, penultimul, în acest clasament şi are şanse minime să prindă ultimele locuri pentru ATP Cup.