Roger Federer (3 ATP) a declarat, într-un interviu recent, că nu scoate din calcul opțiunea să evolueze încă la 40 de ani. "Când te simți foarte bine pregătit, așa cum mă simt eu acum, crezi că poți juca pentru totdeauna", a precizat campionul elvețian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Federer

”Nu este imposibil să joc încă la 40 de ani. Acum câțiva ani nu m-aș fi gândit că ar fi posibil. Dar când te simți foarte bine pregătit, așa cum mă simt eu acum, crezi că poți juca pentru totdeauna”, a spus Roger Federer, conform Tennis World USA.

De asemenea, Federer a vorbit despre motivația sa de a concura la cel mai înalt nivel:

”Cred că este esențial acum, dar la început era invers. Între timp, trebuie să treci prin niște etape în care să fii tot timpul pe drum, poate nu este ceea ce ți-ai dorit întotdeauna. Uneori simți că ai ratat unele lucruri, dar întotdeauna încerc să văd partea plină a paharului.

Am ajuns să cunosc o mulțime de oameni incredibili în jurul lumii și să văd orașe pe care nu m-aș fi gândit să le vizitez atunci când eram copil. Acum este ușor să vezi partea frumoasă, dar, de asemenea, trebuie să ai și succes” - Roger Federer, informează Mediafax.

Lupta pentru supremație, mai deschisă ca niciodată

Doi jucători și-au trecut în palmares titlurile de Grand Slam din acest an: Novak Djokovic (Australian Open și Wimbledon) și Rafael Nadal (Roland Garros și US Open).

În urma rezultatelor din 2019, sârbul și spaniolul au micșorat ecartul față de Roger Federer (deținătorul recordului de GS-uri câștigate).

Roger a rămas la cota 20, în timp ce Nadal și Djokovic au acum câte 19, respectiv 16.

Următorul Grand Slam din calendarul competițional va fi Australian Open (va debuta în luna ianuarie a lui 2020).

De știut:

Doar șase jucători au reușit să-și treacă numele pe lista câștigătorilor de Grand Slam în ultima decadă: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Stanislas Wawrinka, Andy Murray și Marin Cilic.