Pe 8 iunie a împlinit 36 de ani, iar joi a anunțat că are nevoie de o nouă provocare. Kim Clijsters (câștigătoarea a patru Grand Slam-uri) va reveni în tenisul profesionist, informează site-ul oficial al WTA.

Kim Clijsters (stanga), in studioul Eurosport de la Roland GarrosFoto: kimclijsters.com

"Nu este ca și când aș avea nevoie să demonstrez ceva. Cred că este vorba doar despre provocare. Am prieteni care ar spune: vreau să alerg maratonul de la New York înainte să împlinesc 50 de ani. În cazul meu, încă iubesc să joc tenis.

Iubirea și plăcerea încă sunt acolo, rămâne de văzut acum dacă voi fi capabilă să aduc pe teren un nivel de care să fiu mulțumită. Nu simt nevoia să dovedesc cuiva ceva, este o provocare doar pentru mine și vreau să fiu din nou puternică.

Pot să fiu mama a trei copii şi o jucătoare de tenis cât se poate de bună? Să încercăm pentru ultima oară. Ne vedem în 2020" - Kim Clijsters pentru site-ul oficial al WTA.

De-a lungul carierei, Clijsters s-a retras de mai multe ori din tenisul profesionist. Între mai 2007 și august 2009, iar apoi între septembrie 2012 și ianuarie 2020 (când a anunțat că va reveni).

A devenit numărul unu WTA pe 11 august 2003. A câștigat 4 Grand Slam-uri în carieră: Australian Open (2011), US Open (2005, 2009 și 2010).

Ce a postat Clijsters:

Site-ul WTA: Bine ai revenit, Kim!