​Învinsă pentru a patra oară consecutiv într-o finală de Grand Slam, Serena Williams a declarat la conferința de presă că nu a fost suficient de în meciul pierdut în fața Biancăi Andreescu și că este frustrată de faptul că nu se poate regăsi în cele mai importante momente ale turneelor majore. Americanca rămâne cu 23 de titluri de Grand Slam, cu unul mai puțin decât Margaret Court.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre jocul său din finală

"Peste 20 de ani cu siguranță o să mă gândesc la acest meci la modul . E foarte greu în acest moment să accept acest rezultat și să spun . E greu să iei acest moment și să spui că te-ai descurcat ok, pentru că nu cred că am făcut-o. Cred că aș fi putut să joc mai bine, cred că aș fi putut să fac mai multe.

Cred că puteam să fiu mai astăzi. Nu cred că Serena a ieșit la suprafață. Trebuie să îmi dau seama cum să o fac să iasă în finalele de Grand Slam" - Serena Williams

Despre Bianca Andreescu

"Simt că Bianca joacă bine sub presiune. A jucat foarte bine la Indian Wells. Cu siguranță nu a fost o favorită acolo, dar iese pe teren și joacă puternic. Face ce face ea mai bine: vine spre minge, trimite lovituri câștigătoare, arată o tonă de intensitate. A jucat foarte, foarte bine astăzi... A jucat foarte bine și merită acest titlu" - Serena Williams

Despre nivelul scăzut al jocului său din finală (a jucat doar 44% dintre puncte cu primul serviciu, a făcut 33 de erori neforțate (58 în total) și opt duble greșeli).

"Evident că m-am gândit la asta, cum să joc la acest nivel într-o finală? Evident că Bianca a jucat bine. Cred că retururile ei mă forțează să joc mai bine și pun presiune pe serviciul meu. În același timp, nu am nicio scuză să joc la acest nivel" - Serena Williams

Despre faptul că pe parcursul turneului a arătat un nivel mai bun de joc decât în ultimul act

"Astăzi, m-am luptat. A fost mai bine decât în finala contra Simonei Halep. Meciul împotriva lui Kerber (n.r. - în finala de la Wimbledon, în 2018) nu contează. Eram epuizată, Fetiţa mea avea doar opt luni, era greu.

Aproape că nu mi-am pierdut serviciul pe durata turneului şi acum nu mi-au intrat primele mingi. Tot acest lucru este, sincer, foarte frustrant. Sunt atât, atât de aproape, dar totuși atât de departe. Nu știu ce să spun. Bănuiesc că trebuie să merg mai departe dacă vreau să fiu o jucătoare profesionistă de tenis. Trebuie să lupt în continuare" - Serena Williams

Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, locul 15 WTA, a câştigat turneul de grand slam US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, numărul 8 mondial. Ca urmare a acestui succes, Andreescu urcă pe locul cinci în clasamentul WTA. Simona Halep ajunge pe poziţia a şasea.

Andreescu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute, sub privirile ducesei de Sussex, Meghan Markle. La meci a asistat şi Nadia Comăneci.

Citește și: