​Rafael Nadal (2 ATP) și Matteo Berrettini (25 ATP) vor fi adversari în semifinalele de la US Open. Ibericul a trecut în trei seturi de argentinianul Diego Schwartzman (21 ATP), în timp ce italianul Berrettini a avut nevoie de patru ore și cinci seturi pentru a-l elimina pe Gael Monfils (13 ATP).

HotNews.roFoto: Hotnews

Matteo Berrettini l-a învins în sferturile de finală pe francezul Gael Monfils, scor 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 7-6(5), obținând calificarea în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam.

Gael Monfils a salvat patru mingi de break ale italianului în setul decisiv, una la scorul de 5-3, două la 6-5 și încă una în tie-break, la 5-4. Berrettini a fructificat-o pe cea de-a cincea după un meci de patru ore.

În celălalt sfert de finală de pe partea inferioară a tabloului, Nadal a reuşit să se impună în faţa argentinianului Diego Schwartzman, scor 6-4, 7-5, 6-2, după un meci de două ore și 48 de minute.

Campion în 2010, 2013 şi 2017 la Flushing Meadows, Nadal va evolua pentru a 33-a oară într-o semifinală de Grand Slam și pentru a opta oară la US Open.

De știut: Nadal este singurul jucător rămas în competiție care a jucat în finale de Grand Slam.

Rafael Nadal și Matteo Berrettini nu s-au mai confruntat până acum.

Program semifinale:

Daniil Medvedev (5 ATP) vs Grigor Dimitrov (78 ATP)

Matteo Berrettini (25 ATP) vs Rafael Nadal (2 ATP)

Rezumatul meciului Berrettini vs Monfils:

Rezumatul meciului Schwartzman vs Nadal: