​​Belinda Bencic (Elveția, 12 WTA) s-a calificat, miercuri, în semifinalele US Open-ului, după ce a învins-o pe Donna Vekic (Croația, 23 WTA), scor 7-6(5), 6-3. Meciul a durat o oră și 42 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vekic a făcut break la 4-4 în primul set, însă nu a reușit să închida manșa cu serviciul și Bencic s-a impus după un tiebreak pe care l-a controlat (a condus și cu 6-3). Setul secund a fost unul echilibrat până la 3-3, moment din care elvețianca a făcut două break-uri și a obținut locul în penultimul act al competiției.

Belinda a pierdut un singur în drumul său spre prima semifinală de Grand Slam din carieră. Aceasta a trecut de Mandy Minella (Luxemburg, 142 WTA), Alize Cornet (Franța, 64 WTA), Anett Kontaveit (Estonia, 21 WTA - abandon) și Naomi Osaka (Japonia, 1 WTA).

Pentru un loc în marea finală, Bencic se va duela cu învingătoarea partidei dintre Bianca Andreescu (Canada, 15 WTA) și Elise Mertens (Belgia, 26 WTA). Cealaltă semifinală le aduce față în față pe Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA) și Serena Williams (SUA, 8 WTA).