Tenismenul rus Daniil Medvedev, locul 5 ATP, a fost amendat cu 9.000 de dolari pentru comportament nesportiv şi pentru gesturi obscene la meciul disputat, vineri, în turul al treilea al US Open, cu spaniolul Felciano Lopez, locul 61 ATP, informează BBC, conform News.ro.

Daniil Medvedev, gesturi obscene la US OpenFoto: Twitter

Medvedev, în vârstă de 23 de ani, a fost amendat cu 5.000 de dolari pentru comportament nesportiv şi cu 4.000 de dolari pentru gesturi obscene.

Jucătorul rus a smuls şi aruncat nervos un prosop ce îi fusese oferit de un copil de mingi, dând impresia că nu îl dorea. Avertizat de arbitru, Medvedev a aruncat racheta spre zona de odihnă. El a fost fluierat de public şi a răspuns cu un deget mijlociu ridicat. Medvedev a încercat să mascheze gestul obscen, ţinând mâna la cap, în dreptul urechii, dar camerele de pe terenul Louis Armstrong au înregistrat gestul care nu a fost văzut de arbitru şi imaginea a fost proiectată pe ecranele de pe arenă.

Huiduit şi la finalul meciului, Medvedev a declarat la interviul de pe teren că apostrofările spectatorilor l-au făcut să câştige.

"Vreau ca toţi să ştiţi, când dormiţi la noapte, că am câştigat datorită vouă. Prin energia pe care mi-aţi dat-o. Cu cât faceţi mai mult aşa, cu atât mai mult voi câştiga", a spus el.

Medvedev a câştigat meciul cu scorul de 7-6 (1), 4-6, 7-6 (7), 6-4.

Pentru că a mai avut comportament inadecvat, el a mai fost amendat cu 7.500 de dolari după primul tur şi cu 2.500 de dolari după al doilea, ajungând în total la a datora organizatorilor 19.000 de dolari.

S-ar putea să te intereseze și:

Simona Halep, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, amendate de organizatorii US Open