Sorana Cîrstea (106 WTA) nu a avut nici ea soluția pentru jocul americancei Taylor Townsend (116 WTA), care s-a impus cu 7-5, 6-2 și a obținut în premieră calificarea în optimile unui turneu de Grand Slam. Sorana a început mai bine meciul, a condus cu 2-0 și 3-1, însă jocul său a fost descompus puțin câte puțin de urcările dese la fileu ale adversarei. La scorul de 5-5, Townsend a bifat două game-uri albe și și-a adjudecat primul set. În manșa secundă, jocul a curs într-o singură direcție, românca fiind depășită categoric.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Pentru prezența în turul trei la US Open, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu un premiu de 163.000 de dolari şi cu 130 de puncte WTA.
  • În optimi, Taylor Townsend va juca împotriva învingătoarei dintre Caroline Wozniacki (favorită 19) și Bianca Andreescu (15).
  • România nu mai are jucătoare pe tabloul feminin de simplu. Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au fost eliminate în primul tur, iar Simona Halep și Ana Bogdan au părăsit competiția în runda a doua.

Statistica meciului Townsend vs Cîrstea:

Ași: 5-1

Duble greșeli: 1-1

Puncte câștigate la fileu:

Puncte câștigate cu primul serviciu: 67% (31/46) - 56% (19/34)

Puncte câștigate cu serviciul secund: 50% (11/22) - 44% (12/27)

Mingi de break fructificate: 71% (5/7) - 22% (2/9)

Puncte câștigate la fileu: 62% (45/73) - 62% (8/13)

Lovituri câștigătoare: 30-21

Erori neforțate: 14-20

Total puncte: 57% (73/129) - 44% (57/129)

Desfășurarea partidei:

Setul II

Retur excelent al Soranei, in lung de linie (0-15). Pe serviciul doi al americancei, Cirstea trimite in fileu (15-15). Inca un retur in plasa fileului (30-15). Punct spectaculos jucat in apropierea fileului, Sorana ajuns incredibil la o minge, iar americanca a trimis de putin in afara terenului. Cirstea loveste superb si are minge de break, insa apoi trimite prea lung (40-40). Voleu ratat de americanca, inca o minge de break. Vine insa un as, o noua egalitate. As la mediana si minge de meci pentru Townsend. Americanca serveste la exterior, iar returul Soranei se opreste in fileu. Americanca se impune dupa o ora si 29 de minute.

Backhand-ul ii aduce punctul Soranei (15-0), insa americana raspunde tot cu o lovitura de rever, la care romanca nu a avut nicio sansa. Returul lui Taylor se opreste in fileu, Cirstea strange pumnul si se incurajeaza (30-15).Townsend se opreste in timpul punctului si cere challenge. Americanca a vazut bine, mingea a fost afara (30-30). O eroare cu forehand-ul a Soranei ii aduce minge de break adversarei. Dubla greseala a romancei, in ce moment! Townsend va servi pentru castigarea partidei.

Serviciu puternic al americancei, Sorana returneaza in fileu. Demi vole ratat de Townsend (15-15). Vine un serviciu bun. la exterior (30-15). Sorana cere challenge, dar nu are dreptate (40-15). Numarul 116 WTA continua sa serveasca foarte bine, Cirstea nu are raspuns. Se face 4-2 pentru Townsend.

Townsend reuseste o lovitura in cross de manual, Sorana cere challenge, dar mingea a fost in teren (15-15). Americanca ia la tinta fileu (30-15). Serviciu bun al romancei, adversara returneaza in aut (40-15). Inca un serviciu bun, returul americancei se opreste in fileu. Cirstea se apropie la un game de Taylor Townsend, 2-3.

Serviciu in corp, Sorana returneaza in afara terenului. Un voleu dificil executat de Townsend. Americanca trimite apoi prea lung, iar punctul ii revine Soranei. Returul Soranei se duce in aut (40-15). Vine inca un retur lung, iar americanca se desprinde la 3-1.

Townsend se deplaseaza incredibil de bine si are castig de cauza (15-15). Pe serviciul doi al Soranei, Townsend returneaza in aut (30-15). Sorana vine la fileu si loveste pe contre-pied (40-15). Romanca incearca sa trimita o scurta, dar rateaza executia (30-40). Serviciul al doilea al Soranei este vulnerabil, Townsend vine in fata la retur si nu o iarta pe romanca (40-40). Primul serviciu o ajuta de aceasta data pe Sorana, minge de game. Cirstea rateaza incredibil un demi voleu, egalitate. Townsend are reflexe excelente la fileu, dar greseste in cele din urma si Sorana apare pe tabela in setul al doilea.

Townsend serveste cu mult efect la exterior, Sorana nu mai poate returna (15-15). Retur direct castigator al romancei (15-30). Americanca serveste si face pasul la fileu, Sorana se apara incredibila, raspunde la doua smash-uri, dar americanca inchide cu al treilea. Townsend castiga din nou din apropierea fileului, dar apoi Sorana reuseste passingul (40-40). Inca un punct castigat la fileu de Townsend, care are sansa de inchide game-ul. Serviciu la exterior, urmat de voleu. (2-0 pentru americanca).

Sorana schimba bine directia in lungul liniei, iar puctul ii revine (15-0). Romanca trimite scurt cu reverul, iar americanca profita (15-30). Sorana vine la fileu, dar Townsend trimite un lob de toata frumusetea si are doua minge de break. O eroare a romancei ii aduce game-ul lui Taylor Townsend.

Ambele jucătoare au mers la vestiare în pauza dintre seturi.

Setul I

O greșeală cu forenhand-ul a Soranei, mingea se oprește în fileu. Serviciu bun, la exterior (30-0). Americanca face pasul la fileu, însă românca lovește mult prea puternic, trei mingi de set. Townsend vine încă o dată la fileu, dar Cîrstea ratea passingul. Primul set este câștigat de americancă, după 51 de minute de joc.

Încă un game câștigat fără emoții de jucătoarea noastră, cu doar un punct cedat (5-4). Townsend își face și ea serviciul, astfel că primul set se prelungește (5-5). Un game presărat cu erori, trei mingi de break pentru Townsend. Sorana ratează un voleu drive, iar americanca trece în avantaj și va servi pentru câștigarea primei manșe.

Townsend oprește seria break-urilor, după ce a anulat alte trei șanse ale jucatoarei noastre. Scorul devine egal, 3-3. Sorana face primul game alb al partidei și trece din nou în avantaj (4-3). Americanca dă o replică pe măsură, un game alb și în contul acesteia, iar scorul devine 4-4.

Cel mai lung game de până acum al meciului este câștigat de Cîrstea. Taylor Townsend nu își găsește ritmul la serviciu, a reușit să salveze două mingi de break ale româncei, dar la a treia a cedat. Sorana ratează încă o ocazie de a se desprinde pe tabelă. Americanca și-a trecut în cont încă un break și rămâne la un game de numărul 106 WTA (2-3).

Un prim game echilibrat pe serviciul Soranei. Românca s-a impus la avantaje. Sorana face break-ul la prima oportunitate și conduce cu 2-0. Din păcate, jucătoarea noastră nu profită de break-ul reușit. Își cedează serviciul după ce a reușit să salveze o minge de break a adversarei.

Cîrstea şi Townsend nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Parcursul celor două jucătoare la US Open:

Taylor Townsend

Calificări, turul I: 6-3, 6-1 cu Natalija Kostic (Serbia, 216 WTA)

Calificări, turul II: 3-6, 6-3, 6-3 cu Veronica Cepede (Paraguay, 151 WTA)

Calificări, turul III: 3-6, 7-6(5), 6-1 cu Nina Stojanovic (Serbia, 165 WTA)

Turul I: 3-6, 6-3, 6-2 cu Kateryna Koslova (Ucraina, 76 WTA)

Turul II: 2-6, 6-3, 7-6(4) cu Simona Halep

Sorana Cîrstea

Turul I: 7-5, 6-2 cu Katerina Siniakova (Cehia, 37 WTA)

Turul II: 3-6, 6-4, 6-2 cu Aliona Bolsova Zadoinov (Spania, 100 WTA)

US Open este ultimul Grand Slam al sezonului și are loc la New York în perioada 26 august - 8 septembrie. Competiția americană are premii totale în valoare de $57 milioane (peste 8% mărire față de 2018), campionii en-titre sunt Naomi Osaka și Novak Djokovic, iar aceasta este ediția cu numărul 139.

În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.