US Open a amendat-o pe sportiva Carla Suarez Navarro cu 40.000 de dolari pentru încălcarea regulii de la turneele de Grand Slam cu privire la prestaţia din primul tur, relatează Reuters.

Foto:

Regulamentele Grand Slam-urilor prevăd că dacă arbitrul unui meci din primul tur în calificări sau de pe tabloul principal consideră că un jucător nu s-a ridicat la nivelul necesar în ceea ce priveşte standardele profesionale, el poate decide amendarea sportivului respectiv cu o sumă echivalentă cu cel mult premiul pentru primul tur.

Suarez Navarro, în vârstă de 30 de ani, a abandonat în runda inaugurală a US Open după 47 de minute de joc în confruntarea cu Timea Babos, acuzând probleme la spate. Babos câştigase primul set cu 6-2.

“După analizarea rapoartelor medicilor şi supervizorilor, s-a stabilit că Suarez Navarro nu a jucat la nivelul profesional necesar”, se arată într-un comunicat semnat de arbitrul Soeren Friemel.

Suarez Navarro a notat pe Twitter, joi, că nu a avut săptămâni uşoare în acest an, din cauza durerilor la spate, dar nu a făcut nicio referire la amenda primită, informează News.ro.