​Venită din calificări, Ana Bogdan (152 WTA) a trecut fără probleme de primul tur de la US Open. Adevăratul test va fi însă în runda a doua, unde o va înfrunta pe Petra Martic, favorita numărul 22. Românca este încrezătoare și consideră că are mai multe șanse în fața croatei pe hard. În plus, Bogdan a precizat că și-a schimbat mentalitatea, nu se mai gândește la punctele pe care le are de aparat și îi place să petreacă mai mult timp pe teren.

Ana BogdanFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Este un sentiment foarte plăcut și de fiecare dată când vin la New York am o altă energie, o energie benefică pentru că orașul ăsta vibrează odată cu tine și toate visurile tale pot deveni realitate aici", a declarat Ana Bogdan, potrivit Digi Sport.

În primul tur de la US Open, Ana Bogdan a învins-o pe britanica Harriet Dart (139 WTA), scor 6-3, 6-1, dupa o ora si 14 minute de joc. "E o jucătoare solidă, însă n-am lăsat-o să-și facă jocul. Am știut că la 3-3, dacă voi câștiga acel game, ea va ceda", a spus jucătoarea română.

"De câteva luni nu mă mai gândesc la clasament, la puncte, la ce am de apărat. Mi-am schimbat complet mentalitatea și îmi place mai mult să stau pe teren, să joc fiecare meci cu fiecare adversară pe care o am de înfruntat, nu contează", a spus Bogdan.

Despre partida cu Petra Martic

"Joc cu Petra Martic, o jucătoare cu care m-am întâlnit în acest an pe zgură, la Istanbul, am pierdut în 3 seturi însă am condus tot timpul meciul. Aici, pe hard, cred că șansele vor fi mai mari", a precizat Ana.

Ana Bogdan a ajuns pe tabloul principal de la US Open după trei victorii în calificări. Românca a trecut de jucătoare precum Bethanie Mattek-Sands (SUA, 436 WTA), scor 7-5, 7-5, Ellen Perez (Australia, 168 WTA), scor 6-4, 7-6(6) și Isabella Shinikova (Bulgaria, 223 WTA), scor 6-1, 6-3.

Ana se află la a patra prezență consecutivă pe tabloul principal de la US Open. La ultimele trei ediții, ea a părăsit competiția de fiecare dată în turul secund. În acest an, Bogdan o va întâlni în runda a doua pe Petra Martic (Croația, 22 WTA), cap de serie numărul 22, care a trecut de Tamara Zidansek (Slovenia, 66 WTA), scor 6-4, 4-6, 6-1, după două ore și patru minute de joc.

Bogdan și Martic s-au mai întâlnit de trei ori de-a lungul timpului, croata impunându-se de fiecare dată. Primele două dispute datează din 2015, în calificări la Australian Open (scor 6-2, 6-3) și în calificări la Katowice (scor 6-4, 7-6). Ultima partidă a avut loc chiar în acest an, în aprilie, în optimile turneului de la Istanbul (zgură), unde Martic s-a impus după un meci de două ore și 15 minute, scor 4-6, 7-5, 6-3.