Roger Federer nu a avut parte de începutul de meci pe care și l-ar fi dorit (a cedat primul set, scor 6-4), dar a turat la timp motoarele și a reușit să preia frâiele disputei cu Sumit Nagal. FEGAL-ul s-a încheiat cu o victorie a lui Federer după un meci de două ore și 29 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imediat după tragerea la sorți, au și apărut glumele pe seama meciului pe care Federer urma să-l joace în runda inaugurală de la US Open. Nadal s-a transformat în Nagal, iar Fedal-ul în Fegal.

Până la urmă, indianul cu nume atât de aproape de mult mai celebrul Nadal a reușit să facă față unui meci cu recordmanul titlurilor de Grand Slam.

Nagal a jucat îngrijit, ofensiv, a speculat din plin erorile venite din terenul advers și a câștigat primul set (6-4) spre uimirea celor prezenți pe Arthur Ashe.

Nu a fost însă până la urmă loc de vreo surprinză, Federer trezindu-se la timp. 6-1, 6-2, 6-4 a câștigat Roger următoarele trei seturi, iar calificarea în turul doi a fost una pe deplin meritată.

Elvețianul va avea destule lucruri de îmbunătățit, în special la capitolul erori neforțate: a comis nu mai puțin de 57, destul de multe pentru standardele lui Fedex.

Cap de serie numărul trei la New York, Federer va juca în turul doi cu Damir Dzumhur (99 ATP).

Statistica partidei Federer vs Nagal:

Rezumatul partidei: