​Jucătoarea de tenis Nicole Gibbs, adversara Simonei Halep în turul I al US Open, a suferit de cancer la glandele salivare, fiind operată cu succes în luna mai, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gibbs a anunţat, la 14 mai, că suferă de o formă rară de cancer şi din acest motiv nu va evolua în acest an la turneul de la Roland Garros (26 mai - 9 iunie).

"Nu voi mai juca pe zgură în acest sezon şi nu voi fi la Roland Garros. În urmă cu o lună, am mers la dentist şi o excrescenţă din gură m-a alertat, iar biopsia a arătat că sufăr de o formă rară de cancer al glandelor salivare. Chirurgul are încredere că operaţia va fi suficientă pentru a regla această problemă", a declarat jucătoarea americană.

Sportiva nu a participat nici la Wimbledon, preferând să revină pe teren la un turneu ITF, la Honolulu, la care a ajuns în finală, în luna iulie.

Ea a jucat apoi în calificări la Toronto şi în turul I al unui alt turneu ITF, la Vancouver, pierzând de fiecare dată în turul I.

Gibbs este pe locul 135 WTA în acest moment, dar în 2016 a fost pe locul 68 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, va evolua, marţi, cu o jucătoare venită din calificări, americanca Nicole Gibbs, locul 135 WTA, în primul tur al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Gibbs, 26 de ani, a mai jucat o dată cu Halep, anul trecut, în turul I al turneului de la Shenzhen, când românca s-a impus cu 6-4, 6-1.

Partida de la US Open va avea loc pe arena Louis Armstrong, a doua ca mărime de la Flushing Meadows. Întâlnirea este programată marţi, după ora 20.00, după un meci de simplu masculin, Stefanos Tsitsipas vs Andrey Rublev, care începe la ora 18.00.

Citește și: