Singurul care știe cu adevărat când intenționează să se retragă din tenisul profesionist (poate nici chiar el) este Roger Federer în persoană. Acest lucru nu îi interzice însă lui Mats Wilander să aibă o părere în legătură cu acest lucru. Fostul campion suedez crede că Mister Perfect va spune adio sportului alb la finalul lui 2021 sau cel târziu 2022. Ceea ce nu ar fi o veste deloc rea pentru iubitorii tenisului.

HotNews.roFoto: Hotnews

A împlinit de curând 38 de ani (pe 8 august) și cel puțin pentru moment nu lasă să se înțeleagă că ar dori să se retragă din tenis. Roger Federer este unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria sportului alb, iar săptămâna viitoare va putea fi urmărit la US Open - ultimul Grand Slam al anului.

Expert Eurosport, Mats Wilander (55 de ani) crede că marele campion elvețian va mai juca maxim trei ani.

"Pare că are această abilitate de a pierde câteva meciuri, iar apoi să nu-l afecteze deloc în modul cum se pregăteşte sau cum joacă meciuri de cinci seturi.

Bineînţeles, ne dorim ca el să fie un candidat la turneele de Grand Slam pentru următorii cinci ani, dar asta nu se va întâmpla. Cel mai probabil, cariera lui se va încheia la sfârşitul anului 2021 sau 2022. Atunci va fi momentul când vom spune , dar deja întrece tot ceea ce am crezut că poate să fie posibil în tenis" - Mats Wilander.

Roger este jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului - 20. Elvețianul este urmat de Rafael Nadal (18) și Novak Djokovic (16).

US Open se va disputa în perioada 26 august - 8 septembrie.

Traseul virtual al celor trei mari la câștigarea US Open-ului

Roger Federer

Turul I - Jucător din calificări

Turul II - Damir Dzumhur

Turul III - Lucas Pouille

Optimi - David Goffin

Sferturi - Kei Nishikori

Semifinale - Novak Djokovic

Finală - Rafael Nadal.

Novak Djokovic

Turul I - Carballes Baena

Turul II - Sam Querrey

Turul III - Dusan Lajovic

Optimi - Kevin Anderson

Sferturi - Daniil Medvedev

Semifinale - Roger Federer

Finală - Rafael Nadal.

Rafael Nadal

Turul I - John Millman

Turul II - Thanasi Kokkinakis

Turul III - Fernando Verdasco

Optimi - John Isner

Sferturi - Alexander Zverev

Semifinale - Dominic Thiem

Finală - Novak Djokovic.