Tenismanul britanic Andy Murray, fostul lider al clasamentului mondial, nu a reuşit să treacă de primul tur al turneului ATP de la Winston-Salem (SUA), dotat cu premii totale în valoare de 717.955 dolari, fiind învins în două seturi, 7-6(8), 7-5, de americanul Tennys Sandgren, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Murray (32 ani), beneficiarul unui wild-card oferit de organizatori, a disputat cu această ocazie al doilea său meci de simplu după intervenţia chirurgicală la care a fost supus în luna ianuarie, după Australian Open.

Britanicul, aflat acum pe locul 329 în ierarhia ATP, s-a înclinat săptămâna trecută, tot în primul tur, la turneul de la Cincinnati (Ohio), în faţa francezului Richard Gasquet (4-6, 4-6).

Într-un altă partidă disputată luni la Winson-Salem, sud-coreeanul Duckhee Lee (21 ani) a dispus cu 7-6(4) 6-1 de elveţianul Henri Laaksonen, devenind primul jucător surd care reuşeşte să câştige o întâlnire de pe tabloul principal al unui turneu din circuitul profesionist, potrivit site-ului ATP.

"Oamenii au râs de mine, din cauza handicapului meu. Mi-au spus că nu ar trebui să joc. Cu siguranţă a fost dificil, dar prietenii şi familia m-au ajutat să merg mai departe. Am vrut să le arăt tuturor că pot face acest lucru. Mesajul meu pentru persoanele cu deficienţe de auz este să nu se descurajeze. Dacă te străduieşti din greu, poţi face orice", a declarat Lee după victorie.

Rezultate - turul I:

Bjorn Fratangelo - Amir Weintraub 6-0, 6-0

Marco Cecchinato - Aleksandr Bublik 7-6(3), 1-0 (abandon Bublik)

Jeremy Chardy - Raymond Sarmiento 6-1, 7-6(5)

Pablo Andujar - Nicolas Jarry 6-4, 6-2

Duckhee Lee - Henri Laaksonen 7-6(4), 6-1

Roberto Carballes Baena - Marcos Giron 6-2, 2-6, 6-3

Alexei Popyrin - Thiago Monteiro 5-7, 6-4, 7-6(7)

Tennys Sandgren - Andy Murray 7-6(8), 7-5.

Aici poți urmări rezumatul partidei Tennys Sandgren vs Andy Murray.