​​Ashleigh Barty (2 WTA și principala favorită) s-a calificat în turul al treilea de la Cincinnati, după ce a învins-o pe Maria Sharapova (97 WTA, beneficiară a unui wild card), scor 6-4, 6-1. Meciul a durat o oră și 29 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chiar dacă Sharapova a început mai bine partida și a condus cu 3-1 în primul set, Barty a făcut două break-uri și a închis manșa cu un procentaj al punctelor câștigate cu primul serviciu de 78%. Australianca a salvat toate cele cinci mingi de break ale rusoaicei în setul secund, a fructificat două din cele trei avute și s-a calificat în optimi.

Pentru un loc în sferturile competiției, Ashleigh Barty se va duela cu Anett Kontaveit (Estonia, 20 WTA), după ce aceasta a învins-o pe poloneza Iga Swiatez (55 WTA), scor 6-4, 7-6(2).

Turneul de la Cincinnati (Premier 5) se dispută în perioada 12-18 august, pe hard. Are premii totale în valoare de $2,944,486, la start pe tabloul principal se află 64 de jucătoare, iar directorul competiției este Andre Silva. Ultima campioană este Kiki Bertens, cea care a trecut în finală de Simona Halep.