​Roger Federer a fost foarte aproape de titlul de Grand Slam cu numărul 21, elvețianul ratând două mingi de meci în finala cu Novak Djokovic. Până la urmă, sârbul a avut câștig de cauză, iar Federer a precizat recent că a stat departe de tenis preț de zece zile după această înfrângere dureroasă.

Roger FedererFoto: wimbledon.com

Finala de anul acesta de la Wimbledon a fost una precum un roller coaster pentru marele campion elvețian. A avut puterea să revină de la 0-1 și 1-2 la seturi, a ajuns în situația de a avea două mingi de meci în decisiv, dar totul s-a încheiat până la urmă cu victoria adversarului (7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12(7-3).

Înfrângerea a fost una greu de suportat chiar și pentru Fedex, acesta mărturisind recent că timp de 10 zile nu a jucat tenis, dorind să stea departe de sportul care i-a adus atâtea satisfacții de-a lungul vieții.

Roger a povestit că a închiriat o rulotă și că a plecat alături de soție și de copii într-o călătorie prin Elveția. A dormit luni seara în rulotă (la dorința copiilor), iar deja marți dimineață când a plecat la drum aproape toată presiunea înfrângerii dispăruse, iar mintea se liniștise.

"Ne-am distrat de minune, iar după această perioadă am revenit la antrenamente, fitness și toate lucrurile care țin de tenis. Am lovit mingea pe teren după o pauză de zece zile de la înfrângerea cu Novak Djokovic", a precizat Mister Perfect, citat de tennisworldusa.

Financiar, totul merge strună

În altă ordine de idei, lui Roger nu-i merge deloc rău din punct de vedere financiar. Astfel, în ultimul an elvețianul a adunat doar din contractele de publicitate aproximativ 86 de milioane de dolari.

Cine sunt, printre alții, partenerii cei mai importanți ai lui Roger (sumele sunt exprimate într-un an de zile): Uniqlo - $30 milioane, Rolex $8 milioane, Wilson $350.000, Mercedes-Benz $5 milioane, Moet & Chandon $8 milioane, Lindt $4 milioane, Credit Suisse $2 milioane, Sunrise $7 milioane, Barilla $8.1 milioane, NetJets $6 milioane etc. La toate acestea, se adună și peste 7.4 milioane de dolari pe care fostul lider mondial i-a câștigat doar din premiile din tenis.

Federer poate fi urmărit în această săptămână la Cincinnati (Masters), acolo unde s-a calificat deja în turul trei (6-3, 6-4 cu Juan Londero). În optimi, Roger îl va întâlni pe învingătorul disputei dintre Stanislas Wawrinka și Andrey Rublev.