A primit cu mare bucurie urcarea pe locul întâi în clasamentul WTA, dar apoi a răsuflat ușurată atunci când a fost devansată. Acum, Naomi Osaka este din nou pe locul întâi în lume, iar acest lucru îi dă bătăi de cap. "Presiunea este foarte mare și sunt foarte multe lucruri la care să te gândești", a precizat nipona.

HotNews.roFoto: Hotnews

La începutul anului, Naomi a câștigat Australian Open, iar apoi a urcat în premieră pe locul unu în clasamentul WTA. Nu s-a dovedit însă o situație care să o bucure până la capăt pe asiatică, aceasta precizând cu doar câteva săptămâni în urmă că a pierdut plăcerea de a juca tenis.

Începând de luni, Osaka este din nou pe primul loc în lume, iar acest lucru îi dă deja bătăi de cap, după cum chiar ea a declarat într-o conferință de presă.

"Este plăcut, dar în același timp este o poziție care necesită multă muncă și care îmi va produce dureri de cap. Trebuie să muncesc din greu, dar e foarte dificil să fii pe primul loc. Presiunea este mult mai mare și sunt foarte multe lucruri la care să te gândești" - Naomi Osaka, într-o conferința de presă.

Turneul de la Cincinnati (Premier 5) se dispută în perioada 12-18 august, pe hard. Are premii totale în valoare de $2,944,486, la start pe tabloul principal se află 64 de jucătoare, iar directorul competiției este Andre Silva. Ultima campioană este Kiki Bertens, cea care a trecut în finală de Simona Halep. Primele patru favorite sunt Naomi Osaka, Ashleigh Barty, Karolina Pliskova și Simona Halep.

Cum arată acum primele zece locuri din clasamentul WTA:

1. Naomi Osaka - 6417 puncte (+1)

2. Ashleigh Barty - 6256 (-1)

3. Karolina Pliskova - 6185

4. Simona Halep - 5223

5. Kiki Bertens - 5120

6. Petra Kvitova - 4780

7. Elina Svitolina - 4577

8. Serena Williams - 3995

9. Aryna Sabalenka - 3565

10. Sloane Stephens - 3189.