​Roger Federer se află la Cincinnati, iar înainte de startul competiției Masters a discutat despre cât timp va mai juca tenis. Totul ține de fericirea familiei sale, după cum a mărturist marele campion elvețian. "Dacă suntem bine toți, fără accidentări, dacă părinții mei vor fi sănătoși, sper să mai joc câțiva ani".

Roger FedererFoto: wimbledon.com

Care este secretul pentru o carieră îndelungată

"Cred că trebuie să fii deștept și să îți asculți corpul, să faci diferența între o simplă durere și o accidentare. Norocul meu este că lucrez cu același preparator de aproape 30 de ani, m-a ajutat să fiu mereu în formă.

În același timp, este important să fiu pe aceeași lungime de undă cu antrenorii pe care îi am" - Roger Federer, pentru Gabriel Morariu, corespondentul Digisport la Cincinnati.

Vacanțele, necesare în tenisul de performanță

"Ca jucători de tenis trebuie să avem o construcție a corpului, trebuie să fim rapizi, sprinteni, trebuie să avem forță, nu foarte multă, dar trebuie. Trebuie să lucrăm un pic din fiecare, iar, la final, să fim în formă maximă în ziua meciului.

Trebuie să-ți placă ce faci, să poți să-ți iei pauze. Eu cred în vacanțe! Acestea sunt foarte importante pentru oricine, deci și pentru noi întrucât ne ajută să ne vindecăm accidentările mai repede" - Roger Federer.

Va mai juca și la 40 de ani?

"Poate... poate nu! Nu știu ce să spun. Este un răspuns dificil. Dacă mă simt bine, dacă copiii sunt fericiți, dacă soția mea este ok, dacă suntem bine toți, fără accidentări, nu vreau să joc cu dureri... dacă părinții mei vor fi sănătoși, sper să mai joc câțiva ani.

Totul se poate schimba într-o clipă, este ok să faci pauză sau chiar să renunți. Sunt fericit de ce am reușit în cariera mea! Așa că sper să mai joc!", a concluzionat Federer pentru Digisport.

În vârstă de 38 de ani (pe care i-a împlinit pe 8 august), Roger Federer a câștigat de-a lungul carierei 20 de Grand Slam-uri, performanță cu care conduce ierarhia (este urmat de Rafael Nadal - 18 și de Novak Djokovic - 16).