Finala de la Toronto (Rogers Cup) s-a terminat după doar 18 minute de joc, după ce Serena Williams a abandonat la scorul de 3-1 pentru adversară în primul set. Într-un moment emoționant, în care Bianca Andreescu (noua campioană) a îmbrățișat-o pe americancă, aceasta i-a spus că simte dureri în zona superioară a spatelui. Acesta este al doilea titlu din cariera jucătoarei canadiene de origine română, care s-a impus și la Indian Wells în 2019. În urma acestui rezultat, Bianca va urca până pe locul 14 în clasamentul WTA și pe poziția a opta în ierarhia WTA Race (contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor).

HotNews.roFoto: Hotnews

Îmbrățișarea dintre Bianca Andreescu și Serena Williams:

Declarații la finalul partidei:

"Serena, m-ai făcut să plâng o grămadă. Știu cum e să te retragi în timpul turneelor și să fii accidentată. Dar ești o adevărată campioană, te-am urmărit jucând de atâtea ori. Ești o campioană adevărată atât pe teren, cât și în afara acestuia.

Nu am cuvinte în acest moment. Sunt prima jucătoare din Canada care se califică în finală și câștiga acest turneu după 50 de ani. Această săptămână nu a fost ușoară, am avut atâtea meciuri dificile și în mod special lucrurile prin care am trecut în ultimele două luni nu au fost ușoare. M-am încurajat mereu să nu renunț" - Bianca Andreescu.

"Oh, Doamne. Vă mulțumesc tuturor. Îmi pare rău că nu sunt în stare să joc astăzi. Am încercat, dar pur și simplu nu am putut. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să vin aici. Bianca este o sportivă minunată. Îi mulțumesc echipei mele. A fost un an greu, dar vom merge mai departe" - Serena Williams.

De știut:

  • Bianca Andreescu a devenit prima canadiancă învingătoare pe "teren propriu" la Rogers Cup după 50 de ani. În 1969, Faye Urban o învingea pe Vicki Berner (ambele erau canadience).
  • Bianca Andreescu este a treia jucătoare care intră pentru prima oară în Top 20 în acest an, după Marketa Vondrousova și Petra Martic. În urma succesului de la Toronto, Bianca și-a asigurat poziția a 14-a în clasamentul WTA. Serena va ocupa locul 8 începând de luni.
  • Bianca este a patra jucătoare care se impune în țara ei în 2019, după Madison Keys la Charleston, Anastasija Sevastova la Jurmala și Jessica Pegula la Washington.

  • Bianca a câștigat două turnee în acest an (Indian Wells și Rogers Cup) și a mai pierdut o finală (Auckland). Andreescu a câștigat 38 de meciuri și a pierdut doar patru în 2019.
  • Bianca a câștigat în cariera sa toate cele șapte partide disputate împotriva jucătoarelor de Top 10.

  • Serena Williams rămâne cu trei titluri la Rogers Cup: 2001 (vs Jennifer Capriati), 2011 (vs Samantha Stosur) și 2013 (vs Sorana Cîrstea). Ultimul trofeu al Serenei în circuitul WTA datează din 2017, când aceasta se impunea la Australian Open. În 2019, Williams a câștigat 19 meciuri și a pierdut cinci.

Bianca Andreescu și trofeul de la Toronto:

Momentul în care Serena Williams s-a retras:

Parcursul Biancăi Andreescu la Rogers Cup:

Turul I: 4-6, 6-1, 6-4 vs Bianca Andreescu (Canada, 112 WTA)

Turul II:5-7, 6-2, 7-5 vs Daria Kasatkina (Rusia, 40 WTA)

Optimi: 6-1, (7)6-7, 6-4 vs Kiki Bertens (Olanda, 5 WTA)

Sferturi: 6-0, 2-6, 6-4 vs Karolina Pliskova (Cehia, 3 WTA)

Semifinale: 6-4, 7-6(5) vs Sofia Kenin (SUA, 29 WTA)

Finala: 3-1 vs Serena Williams (SUA, 10 WTA) - abandon Williams

Cele mai frumoase puncte ale scurtei partide:

Desfășurarea livescore a finalei:

Serena Williams începe să plângă în pauză, Bianca vine și o îmbrățișează. În timpul conversației, americanca îi spune Biancăi că simte dureri în zona superioară a spatelui.

3-1 Andreescu își confirmă break-ul și se distanțează (game câștigat la 30).

2-1 Bianca ratează încă o minge de break, dar o fructifică pe a doua din game.

1-1 Game bun făcut de Andreescu, care se impune la 30.

0-1 Meciul a început cu Serena la lansare. Americanca salvează o minge de break și își face serviciul.