​De multe ori, în tenisul masculin, publicul așteaptă adevărata explozie a jucătorilor mai tineri, la nivelul performanței. Dominic Thiem, Alexander Zverev sau Stefanos Tsitsipas au ajuns în topul mondial, dar un element emoțional pare să le lipsească momentan. Ei bine, nu același lucru putem afirma despre Bianca Andreescu. În ciuda persistenței inconfortului fizic, sportiva de 19 ani pare să treacă efectiv prin orice inconvenient pentru fiecare victorie.

Bianca AndreescuFoto: rogerscup.com

Acum, suntem martorii unei dovezi suplimentare, în ceea ce privește performanțele sportivei de origine română. Câștigarea trofeului de la Indian Wells ne rămâne încă în memorie. De atunci, accidentarea la umăr i-a cauzat Biancăi (exceptând Roland Garros-ul) o pauză forțată, care s-a întins practic până la Toronto.

Mai mult, vedem că absolut niciun adversar nu a fost suficient de puternic, în comparație cu problemele medicale, pentru a o doborî pe canadiancă. Potrivit espn.com, ultima înfrângere în urma unei întâlniri încheiate pe teren a fost suferită în semifinalele de la Acapulco. Oponentul de atunci a fost chiar Sofia Kenin. Momentul revanșei a venit ieri seară, după un duel extrem de intens, în urma căruia Andreescu nu și-a putut stăpâni emoțiile.

Însă, după cum a afirmat și Bianca, atunci când poți să te bucuri de joc: Viața este uimitoare! Actualul număr 27 WTA a reușit să se califice în finala Rogers Cup, iar țara gazdă va avea astfel, un reprezentant în ultimul act al competiției după exact 50 de ani. La interviul de pe teren, tânăra a subliniat, conform digisport.ro, importanța mai mare a acestei performanțe decât cea a triumfului din California.

Finala din Ontario va fi disputată de Bianca, fiind sprijinită de întreg publicul (canadian, dar, evident și român), însă adversarul va fi pe măsura momentului.

Evident, ultima afirmație va trebui să fie confirmată de Serena Williams, care va căuta să-și adjudece un prim turneu în acest an. Americanca nu și-a găsit deloc evoluțiile de excepție, atunci când un titlu a fost în joc. Poate că revenirea din această noapte, cu Marie Bouskova îi va conferi Serenei și mai multă încredere. Totuși, finalul Wimbledonului a arătat că nimic nu este garantat, dacă ne referim la un singur meci.

De asemenea, modul în care sportiva născută în 2000, la Mississiauga s-a comportat pe teren a fost unul cum rar se vede (în ambele circuite din tenisul profesionist). Acea trusă cu scule oferă întotdeauna soluțiile potrivite, dacă problemele fizice nu ating un prag maxim. Până acum, aspectul respectiv nu s-a întâmplat în complexul din Ontario, în ciuda a trei partide cu set decisiv. Iar, pe deasupra, tânăra va avea suportul moral, ce-o hrănește mereu, din partea a două națiuni, chiar dacă flacăra pasiunii ei strălucește în principal pentru Frunza de arțar.

Abnegația ei duce de multe ori cu gândul (și) la numele pe care îl poartă, dar și jocul ei se dovedește a fi unul cu adevărat ieșit din comun.

Finala turneului de la Toronto, dintre Bianca Andreescu (26 WTA) și Serena Williams (10 WTA) va avea loc astăzi, de la ora 20:30, în direct la Digi Sport 2.