​Rafael Nadal se va duela cu Daniil Medvedev (9 ATP) pentru a câștiga al 35-lea Masters de 1000 de puncte din carieră, la turneul de la Montreal. Pentru rus, aceasta este prima finală disputată la un turneu din această categorie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nadal s-a calificat în finală fără să joace, după ce Gael Monfils, învingător în fața lui Roberto Bautista Agut într-un meci întrerupt din cauza ploii, a fost nevoit să se retragă în urma unei accidentări la gleznă.

De cealaltă parte, Medvedev continuă forma excelentă demonstrată la turneul canadian. Rusul l-a învins în semifinale pe compatriotul său Karen Khachanov, scor 6-1, 7-6(6), după o oră și 23 de minute de joc. Daniil nu a pierdut niciun set până în ultimul act, trecând pe parcurs de Kyle Edmund, Christian Garin și Dominic Thiem.

Începând de luni, Daniil Medvedev va ocupa cel puțin poziția a opta în clasamentul ATP (poate urca pe 7 cu o victorie în finala de la Montreal).

"Joc foarte bine în acest moment. Cred că dacă voi putea juca așa în finală, lui Rafa nu o să îi fie ușor. O să fie o mare luptă, sper să o scot la capăt", a declarat Medvedev.

Rafael Nadal și Daniil Medvedev nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul ATP.

Aceasta va fi a cincea finală din acest an pentru rus, care a câștigat turneul de la Sofia (a pierdut la Brisbane, Barcelona și Washington). Daniil mai are alte trei titluri, toate obținute în 2018: Sydney, Winston-Salem și Tokyo.